588 vizualizări 25 iul 2017

Bucureştenii au venit încă de dimineaţa la Registratura Generală pentru a sta la rând să depună cererea de obţinere a unui voucher de 500 lei, chiar dacă primăria a anunţat că solicitările pot fi depuse şi prin e-mail. Unei tinere care stătea la rând i s-a făcut rău.

Sidonia are 62 de ani şi a aflat marţi dimineaţa de voucherele pentru biciclete. Nu a stat prea mult pe gânduri şi a mers la primărie să vadă care este oferta.

"Pentru unul din copii, că pentru mine, la vârsta mea, e mai greu. Nu am informaţii complete referitoare la bani dar am înţeles că oferta este gratuită. Eram în staţia de troleu şi am primit informaţii de la cetăţenii de la rând. Aveam o altă direcţie.Vreau să ştiu care e oferta. Am înţeles că se dau vouchere din fonduri europene pentru biciclete", spune femeia.

O altă doamnă, aceeaşi poveste. Diferenţa este că şi-ar dori trei vouchere.

"Stau la coadă pentru mine şi doi copii, dacă se poate. Aş vrea trei biciclete, eu încerc dacă se poate. Copiii sunt la serviciu. I-am chemat, dacă nu sunt ei nu se poate. Merg pe bicicletă prin parcuri, pădure, nu prin oraş", explică Viorica Iordache.

Şi alţi bucureşteni încearcă să obţină tichete pentru alţi membri ai familiei.

"Pentru un mijloc de transport gratuit stau. Pentru mine şi pentru soţie. Încercăm să completăm două cereri. Acum doar nu ne despărţim de soţie ca să mergem cu o singură bicicletă sau să mergem cu rândul. Mai avem biciclete dar au îmbătrânit odată cu noi. Sperăm şi noi că avem norocul să luam o bicicletă", spune un bărbat.

"Pentru mine şi pentru soţie stau. Probabil va fi fără accesorii e siguranţă. S-ar putea să ne dea o bicicletă simplă, punem câţi bani e nevoie ca să luam mai de calitate. Am avut bicicletă în tinereţe", susţine un doritor de mijloc de transport pe două roţi.

Primăria Generală a Capitalei anunţă că solicitările pentru acordarea tichetelor de achiziţie a bicicletelor se pot depune şi prin email, decizia fiind luată ca urmare a numărului mare de persoane care s-au arătat interesate să obţină acest voucher.

"Pentru înscrierea în Program este nevoie ca solicitanţii să printeze, să completeze formularul de înscriere, să-l semneze, şi să-l trimită scanat, împreună cu cartea de identitate (scanată pe ambele părţi în cazul celor cu vize de reşedinţă), la adresa biciclisti@pmb.ro. Cererile depuse online vor fi procesate concomitent cu cele depuse fizic, în timpul programului alocat, respectiv cele depuse până la 18.30 vor fi procesate în aceeaşi zi, iar cele sosite după ora 18.30 vor fi procesate a doua zi, începând cu ora 08.30, oră la care se deschid şi ghişeele pentru relaţii cu publicul", se arată într-un comunicat al Primăriei Capitalei transmis MEDIAFAX.

Luni, municipalitatea a anunţat demararea programului de încurajare a achiziţiei de biciclete, prin care Primăria Capitalei va acorda 5.000 de vouchere, în valoare de 500 de lei fiecare, locuitorilor Bucureştiului. Aceste tichete se acordă persoanelor de peste 18 ani, care au domiciliul sau rezidenţa în Capitală.

O persoană nu poate beneficia decât de un singur tichet, care nu este transmisibil, iar acordare a voucherelor se va face pe principiul "primul venit, primul servit".

Citește și: