Laura Buciu
3556 vizualizări 4 aug 2018

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă de reprezentanţii Consiliului Judeţean Maramureş, în zona în care se află casa lui Elie Wiesel, pe care au fost scrise mesaje injurioase la adresa scriitorului, există camere de supraveghere, iar imaginile urmează să fie analizate de poliţişti.

”Casa memorială din Sighetu Marmaţiei a scriitorului Elie Wiesel a fost mâzgălită cu vopsea roşie, în noaptea de vineri spre sâmbătă, de autori necunoscuţi, care au scris pe pereţii exteriori ai imobilului mai multe mesaje antisemite. În prezent este în desfăşurare o anchetă a poliţiştilor şi se fac cercetări în vederea identificării autorilor şi tragerii acestora la răspundere penală. Preşedintele Consiliului Judeţean, Gabriel Zetea, a declarat că instituţia pe care o reprezintă condamnă astfel de manifestări antisemite şi îşi arată întreaga disponibilitate de a veni în sprijinul autorităţilor cu tot ce este nevoie pentru ca vinovaţii să fie identificaţi şi pedepsiţi pentru faptele lor”, se arată în comunicatul CJ Maramureş.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Maramureş, Florina Meteş, a spus că a fost deschis un dosar penal în acest caz.

”A fost deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere şi se desfăşoară cercetări pentru identificarea autorilor şi tragerea lor la răspundere”, a anunţat Meteş.

Surse judiciare au declarat corespondentului Mediafax, că există deja un cerc de suspecţi.

Scriitorul şi filozoful american de origine română Elie Wiesel este laureat al Premiului Nobel pentru Pace în 2016, acestuia fiindu-i conferită şi distincţia de Cetăţean de Onoare (post – mortem) al judeţului Maramureş, în 2016.

foto: captură Wikipedia

foto Casă Memorială Elie Weisel: Facebook

 

Citește și: