Alina Botezatu
418 vizualizări 19 feb 2019

„În eventualitatea intrării în procedură de faliment a RADET, ELCEN are disponibilitatea de a asigura energia termică necesară populaţiei în condiţiile asigurării plăţii energiei termice şi a subvenţiei de către PMB. Mai mult decât atât, ELCEN îşi manifestă deschiderea şi disponibilitatea pentru identificarea unor soluţii legale care să permită funcţionarea optimă a serviciului public de termoficare în municipiul Bucureşti”, au precizat, marţi, reprezentanţii ELCEN, într-un comunicat de presă.

Reprezentanţii ELCEN dau asigurări că nu va fi periclitată niciun moment furnizarea agentului termic şi recomandă populaţiei să abordeze această situaţie cu calm, întrucât se depun toate eforturile pentru preîntâmpinarea oricăror situaţii de blocaj cu repercusiuni majore.

„ELCEN dezminte afirmaţiile făcute în spaţiul public potrivit cărora eventuala intrare în faliment a RADET ar atrage imediat falimentul ELCEN. În acest sens, se evidenţiază necesitatea ca Primăria Municipiului Bucureşti să îşi îndeplinească în continuare responsabilitatea de achitare a subvenţiei conform obligaţiilor asumate”, au subliniat reprezentanţii ELCEN.

 

În ceea ce priveşte planul de reorganizare al RADET supus votului Adunării Creditorilor, ELCEN a precizat că, încă de la depunerea acestuia, respectiv din februarie 2018, a atras atenţia, în acord cu poziţia creditorilor ELCEN, asupra faptului că varianta de plan propusă nu întruneşte condiţiile de legalitate şi viabilitate pentru a putea fi votat de către creditori şi a solicitat modificarea acestuia, precum şi aprobarea de către CGMB.

„Punctul de vedere al ELCEN a fost însuşit şi de ceilalţi creditori ai RADET, conform deciziilor luate în Comitetul Creditorilor RADET. ELCEN îşi va menţine poziţia exprimată în mod constant pe parcursul procedurii de insolvenţă a RADET de a susţine reorganizarea acestei societăţi, însă doar cu recuperarea creanţelor creditorilor RADET la un nivel satisfăcător, astfel cum este prevăzut şi în Planul de reorganizare al ELCEN. Întreaga responsabilitate pentru potenţiala deschidere a procedurii de faliment este a administratorilor RADET care au refuzat în mod constant să dea curs solicitărilor creditorilor RADET de modificare a Planului de reorganizare în oglindă cu Planul de reorganizare al ELCEN”, au explicat reprezentanţii ELCEN.

 

Referitor la activitatea proprie, ELCEN a precizat faptul că societatea se află în procedură de reorganizare judiciară, judecătorul-sindic confirmând, la data de 22 octombrie 2018, Planul de reorganizare al ELCEN.

„Administratorii ELCEN depun eforturi pentru reorganizarea activităţii societăţii conform Planului de reorganizare confirmat. ELCEN urmăreşte asigurarea unei stabilităţi la nivelul sistemului, luând toate măsurile necesare pentru evitarea oricăror riscuri ce ar putea afecta condiţiile decente de trai ale locuitorilor racordaţi la sistemul centralizat de termoficare”, au concluzionat reprezentanţii ELCEN.

 

 

Citește și: