Silviu Bănilă
5713 vizualizări 8 nov 2018

Cinci bărbaţi au fost încarceraţi pentru uciderea brutală a unui român, pe care l-au urmărit şi măcelărit într-un magazin din Londra, la doar câteva săptămâni după ce se mutase în metropolă, scrie The Independent.

Beniamin Pieknyi (21 de ani) a fost victima unui atac neprovocat, în timp ce mergea să se întâlnească cu un amic în Stratford şi a oprit să îşi cumpere o sticlă de apă.

Făceau legea în zonă

Un grup de tineri îi hărţuia în mod frecvent pe cumpărătorii din Stratford Centre, zonă pe care o declarau ca fiind ”a lor”. Pe 20 martie 2018, aceştia au pus ochii pe Pieknyi şi amicul lui, i-au hărţuit şi apoi atacat cu brutalitate.

Un angajat de la pază a intervenit şi gaşca de interlopi s-a mutat în alt loc. I-au urmărit însă pe cei doi români şi i-au atacat din nou. Pieknyi a fost încercuit într-un restaurant Subway şi luat la bătaie, în timp ce doi indivizi îl ţineau imobilizat pe amicul lui.

Tânărul a fost bătut cu bestialitate, înainte ca unul dintre atacatori, pe nume Vladislav Iakimciuk, să îl înjunghie în piept cu un cuţit lung. Agresorul şi ceilalţi patru complici au fugit de la locul faptei, în timp ce prietenul lui Pieknyi şi martorii au încercat să-l resusciteze pe tânăr. Degeaba. Echipajul unei ambulanţe sosite de urgenţă nu a putut decât să confirme decesul la faţa locului, cauza morţii fiind rana din piept.

Sora victimei: Spui ceva greşit unei persoane greşite şi rişti să mori

Beniamin Pieknyi este unul dintre cei opt oameni ucişi într-o singură săptămână la Londra. Acesta locuia în Milton Keynes cu fratele şi sora lui şi lucra la un restaurant fast food.

După oribila crimă, rudele sale au revenit în România, iar familia şi-a cheltuit toate economiile pentru repatrierea trupului neînsufleţit al băiatului.

”Mama nu mai poate să doarmă, iar sora mea, Iulia, nu mai vrea să revină în Anglia. Pentru noi, ca familie, Londra este un loc periculos, ţinând cont de ce a păţit fratele meu,” a declarat Mihael Pieknyi, fratele celui ucis.

Iulia Pieknyi este cutremurată de tragedia care i-a schimbat felul în care priveşte lumea: ”Am realizat că lucruri oribile se pot întâmpla, într-o clipă şi dacă spui ceva greşit unei persoane greşite, poţi să mori,” adaugă, speriată, femeia.

Mama copiilor, Irina, nu poate trece peste moartea fiului. ”Este atât de nedrept că unul dintre ei a fost răpit de lângă noi şi inima mea a fost luată odată cu el. Durerea din acea zi va fi mereu cu mine. Cine le-a dat dreptul să-i ia viaţa fiului meu? Sunt conştienţi de durerea cauzată, lacrimile lăsate în urmă? Nu am cuvinte. De ce l-au ucis pe fiul meu? Nu am putere să-i înfrunt şi asta îmi frânge inima,” a spus Irina Pieknyi.

Un atac mişelesc, neprovocat. Momentul în care Iakimciuk a scos cuţitul

Miercuri, Vladislav Iakimciuk (23 de ani) a fost condamnat la 24 de ani de închisoare, după ce a pledat vinovat pentru omucidere, tulburarea liniştii publice şi posesia unei arme albe.

Kevin Duarte (19 ani) fără domiciliu stabil şi Moses Kasule (20 de ani) din Cavesson House Ribbons Walk, Stratford, au fost încarceraţi pentru 12 ani, pentru omucidere şi comportament violent.

Alexis Gabriel Da Costa Varela (19 ani) din Lillechurch Road, Dagenham, a fost încarcerat pentru 3 ani şi 4 luni, iar Mario Zvavamwe (19 ani) din Crow Lane, Romford, a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni de temniţă

Incidentul nu a avut nici o cauză reală

Poliţia a ajuns la concluzia că incidentul a început când Varela, care se plimba cu o bicicletă pe ale cărei coarne şedea Duarte, a trecut pe lângă prietenul lui Pieknyi, Alexandru Suciu (25 de ani).

Din mers, Duarte l-a lovit peste cap, iar grupul a revenit după câteva minute, pentru a-şi revendica teritoriul. Când a ieşit din magazinul din care îşi luase o sticlă cu apă, Pieknyi a sărit în ajutorul prietenului său, încolţit de cei doi golani. Imediat, au apărut alţi trei indivizi din gaşca de cartier.

Iakimciuk i-a luat ochelarii lui Suciu, iar Kasule l-a lovit. Primul a luat sticla de apă a lui Pieknyi şi a aruncat-o. Martorii povestesc cum cei doi români au încercat să aplaneze conflictul. A intervenit şi un gardian, care i-a însoţit spre ieşire. Acolo, insă, Iakimciuk a scos un cuţit, deşi pînă şi camarazii săi au încercat să-l oprească. L-a urmărit pe Pieknyi până la Subway şi l-a înjunghiat mortal.

Poliţia Metropolitană i-a identificat rapid pe ucigaşi, deoarece făceau parte dintr-un grup violent, care teroriza zona respectivă.

 

Citește și: