Adriana Mit
7783 vizualizări 4 iun 2019

9:27 Şeful Poliţiei Române, Ioan Buda, a declarat, marţi, la Recaş, după capturarea bărbatului care a împuşcat mortal un poliţist, că reuşita operaţiunii „este meritul colegilor” care au participat la misiune.

„Am desfăşurat mai multe activităţi complexe. Este meritul colegilor, e important că l-am prins pe criminal. Se efectuează cercetări la faţa locului şi colegii mei vă vor da toate detaliile. Nu a opus rezistenţă. Avea pistolul şi avea şi gloanţe. Avea pistolul la brâu şi avea şi borseta lângă el. Discutăm de modul de organizare al acţiunii defectuos, deci eu mă refer strict la organizarea misiunii, nu a intervenţiei, iar meritul este al colegilor pentru rezultatele care s-au obţinut şi îi felicit. După cercetarea la faţa locului veţi primi toate detaliile", a declarat presei Ioan Buda, după capturarea lui Ionel Marcel Lepa.Ioan Buda a ajuns, luni noapte, în judeţul Timiş, pentru a verifica modul în care se desfăşoară operaţiunea de capturare a bărbatului care a împuşcat mortal un poliţist, duminică.

8:58 Marcel Ionel Lepa, bărbatul care l-a împuşcat pe poliţistul din Timiş, a fost transportat, marţi dimineaţa, la Spitalul Municipal Timişoara cu o ambulanţă, iar medicii au decis să-l opereze, din cauza rănilor suferite în timpul operaţiunii de prindere a acestuia, duminică. Potrivit unor surse medicale, bărbatul a intrat în sala de operaţie, fiind internat pe Secţia de Chirurige Toracică.

Marcel Ionel Lepa are trei plăgi prin împuşcare ca urmare a disputei de duminică cu poliţiştii, în timpul căreia agentul Cristian Amariei a murit.

Una se află la nivelul toracelui stâng, alta la umărul stâng şi cea de-a treia la nivelul cotului stâng.

Conform medicilor, glonţul care l-a lovit în torace nu a ieşit, motiv pentru care medicii vor încerca să îl scoată în timpul intervenţiei chirurgicale.

8:23 După ce a fost capturat, bărbatul a fost transportat, marţi dimineaţă, cu o ambulanţă la Spitalul Municipal Timişoara, pentru a primi îngrijiri medicale.

Lepa avea mai multe răni, ca urmare a confruntării cu poliţiştii de duminică. Ulterior, Marcel Ionel Lepa va fi audiat.

Marcel Lepa a fost găsit în locuinţa bunicii unui prieten, unde oameii legii au fost şi luni şi au găsit urme de sânge în baie, semn că individul a trecut pe acolo după ce l-a ucis pe poliţist.

Forţele de ordine au găsit asupra fugarului mai multe cartuşe, precum şi pistolul cu care l-a împuşcat mortal pe poliţistul Cristian Amariei. Marcel Ionel Lepa ţinea pistolul la brâu, însă nu a apucat să-l folosească, pentru că forţele de ordine l-au luat prin surprindere.

Ştirea iniţială. Fugarul Marcel Ionel Lepa, care a împuşcat mortal un poliţist din judeţul Timiş, a fost prins marţi dimineaţa de către oamenii legii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unor surse judiciare, fugarul Marcel Ionel Lepa a fost prins, marţi dimineaţa, de către oamenii legii în localitatea Remetea Mare, din judeţul Timiş.

Bărbatul care l-a împuşcat mortal pe poliţistul aflat în misiune, cu un pistol Glock, ar fi fost luat prin surprindere, motiv pentru care nu a fost nevoie să se folosească armamentul din dotare.

Luni noapte, în judeţul Timiş a ajuns şi şeful Poliţiei Române pentru a verifica modul în care se desfăşoară operaţiunea de căutare a fugarului Marcel Ionel Lepa.

Un poliţist în vârstă de 43 ani, de la Postul de Poliţie Recaş, a fost împuşcat mortal, în misiune, de un fugar, respectiv Marcel Ionel Lepa, de 47 de ani, din oraşul Lugoj, care era dat în urmărire internaţională pentru tâlhărie.

Conform oamenilor legii, poliţiştii din cadrul IPJ Timiş se aflau în căutarea bărbatului dat în urmărire internaţională. Aceştia l-au depistat pe suspect într-o casă din localitatea Izvin. Poliţiştii, unii îmbrăcaţi în civil, au înconjurat imobilul, iar suspectul a sărit pe un geam, moment în care a dat faţă în faţă cu poliţistul pe care l-a împuşcat. Acesta ar fi fost atins de două gloanţe în zona pieptului şi a gâtului, iar echipajul medical sosit la faţa locului a încercat manevre de resuscitare, însă fără succes. Ulterior, ceilalţi colegi ai poliţistului au pornit în căutarea suspectului, iar bărbatul a intrat într-o curte din localitate, de unde a încercat să fure o maşină. Nu a reuşit, pentru că un poliţist l-a ajuns din urmă şi a tras mai multe focuri de armă asupra suspectului, reuşind să-l rănească în zona umărului. Bărbatul însă a fugit.

Citește și: