273 vizualizări 1 iun 2019

Ora 20.40 Inundaţii în două comune din Alba, în urma unei viituri iar un drum naţional este blocat

Mai multe locuinţe din comunele Pianu, Săsciori şi Sălişte, judeţul Alba, au fost inundate, sâmbătă, în urma ploilor torenţiale. O viitură puternică a făcut ca DN 67C să devină impracticabil din cauza aluviunilor de pe carosabil, transmite corespondentul Mediafax.

Comunele Pianu, Săsciori şi Sălişte au fost inundate, sâmbătă, de o viitură puternică formată după ploile torenţiale. Cele mai afectate au fost localităţile Pianu de Sus şi Sebeşel, unde străzile şi curţile locuitorilor au fost umplute cu nămol şi bucăţi mari de lemn.

Din cauza apei de pe carosabil, traficul s-a blocat pe drumul naţional 67 C.

„Traficul este blocat pe DN 67 C, la ieşire din Petreşti spre Săsciori, din cauza apei şi aluviunilor de pe carosabil”, a spus Luminiţa Prodan, purtător de cuvânt al IPJ Alba.

Zona inundată se află sub cod portocaliu de furtună, cu averse care vor cumula local 25 l/mp, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi posibil grindină de mici dimensiuni.

Ştire iniţială

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, alerta vizează râuri atât din judeţul Alba, cât şi din judeţul Hunedoara.

„Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a precipitaţiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de inundaţie pe râurile din bazinul hidrografic Mureş – afluenţii mici de stânga aferenţi sectorului aval S.H. Alba Iulia – amonte S.H. Gelmar, judeţele Alba şi Hunedoara”, anunţă INHGA.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai ridicată pe unele râuri din bazinele hidrografice Pianul şi Cioara, potrivit sursei citate.

Atenţionarea este valabilă până duminică, la ora 2.00.

Papa Francisc beatifică, duminică, şapte eroi martiri pe Câmpia Libertăţii de la Blaj.

 

Citește și: