367 vizualizări 11 iul 2018

Procurorii Consiliului Superior al Magistraturii au decis, miercuri, în cadrul Secţiei, să o repartizeze pe Laura Codruţa Kovesi la DIICOT Sibiu, unitatea de parchet de unde provine. Fosta şefă a DNA va activa în acea instituţie în calitate de procuror. La scurt timp, Augustin Lazăr, procurorul general al României, a făcut un anunţ surprinzător: Kovesi rămâne la Bucureşti ca să implementeze Strategia Naţională Anticorupţie pentru perioada 2016-2020.

Augustin Lazăr a declarat miercuri, la sediul CSM, întrebat dacă ia în calcul să o delege pe Laura Codruţa Kovesi pe altă funcţie decât cea de procuror DIICOT că este posibil să existe discuţii privind o activitate ce ar aduce un plus în Ministerul Public.

„Procurorii care îşi incheie activitatea la DNA de regulă îşi continuă activitatea în cadrul Ministerului Public, folosindu-şi experienţa pe care au dobândit-o la DNA. Este foarte posibil să ne gândim la o activitate care să fie bună şi care să aducă un plus Ministerului Public cu experienţa câştigată la DNA. Urmează să vedem în perioada următoare”, a declarat procurorul general Augustin Lazăr.

Precizările vin după ce Secţia pentru procurori a CSM a decis, miercuri, să o repartizeze pe fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, la DIICOT Sibiu, unde va activa în calitate de procuror, începând cu data de 9 iulie.

 Secţia pentru procurori a CSM a decis, miercuri, să o repartizeze pe fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, la DIICOT Sibiu, unde va activa în calitate de procuror, începând cu data de 9 iulie.

Procurorii Consiliului Superior al Magistraturii au decis, miercuri, în cadrul Secţiei, să o repartizeze pe Laura Codruţa Kovesi la DIICOT Sibiu, unitatea de parchet de unde provine. Fosta şefă a DNA va activa în acea instituţie în calitate de procuror.

Procurorii CSM au discutat miercuri, începând cu ora 10:00, cererea Laurei Codruţa Kovesi de a-şi continua activitatea în calitate de procuror.

Decizia vine după ce preşedintele României Klaus Iohannis a emis luni decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi de la conducerea DNA, potrivit deciziei CCR, anunţul fiind făcut de către purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

"Despre mine vă pot spune că am luat act de decretul de revocare din funcţia de procuror şef DNA şi începând de astăzi (luni-n.r.) nu voi mai lucra în Direcţia Naţională Anticorupţie. Voi rămâne procuror", a spus Laura Codruţa Kovesi, la scurt timp după anunţul privind revocarea sa din funcţie.

Augustin Lazăr, procurorul general al României, a declarat, miercuri, întrebat dacă Laura Codruţa Kovesi urmează să îi fie consilier, că posturile sunt ocupate, dar că aşteaptă să vadă ce decide Secţia de Procurori în privinţa locului unde îşi va desfăşura activitatea.

"Secţia de procurori va decide unde îşi va desfăşura activitatea. În continuare vom vedea un procuror care are un nivel de experienţă considerabil în DNA, de fiecare dată când s-a întors în Ministetul Public şi-a continuat activitatea pe profilul de activitate pe care îl are tocmai pentru a valorifica experienţa", a declarat Augustin Lazăr.

Procurorul general a negat însă că Laura Codruţa Kovesi urmează să îi fie consilier: "Cele trei posturi de consilier la Parchetul General sunt ocupate în acest moment, prin urmare sunt speculaţii din media".

Laura Codruţa Kovesi a fost revocată luni, de către preşedintele Klaus Iohannis, ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale de la începutul lunii iunie, prin care s-a stabilit că există un conflict instituţional între preşedinte şi ministrul Justiţiei cu privire la cererea de revocare a procurorului şef al DNA, venită din partea lui Tudorel Toader.

Procurorii CSM vor discuta, miercuri, cererea Laurei Codruţa Kovesi de a-şi continua activitatea în calitate de procuror.

Citește și: