Diana Grigore
382 vizualizări 3 iun 2019

„Eu sunt convins că PNL are oameni extrem de valoroşi care pot să o contracandideze şi să şi câştige în faţa doamnei Firea, care e un candidat facil pentru că nu a făcut nimic şi va fi uşot de bătut. Nu voi candida la primăria Bucureşti. Am alte planuri”, a declarat Rareş Bogdan, înaintea şedinţei BEX al PNL, luni, la Parlament.

El a afirmat că va sprijinii candidaţii şi primarii PNL din diferite oraşe şi va urmări demiterea lui Dorin Florea din funcţia de primar al Municipiului Târgu Mureş, după ce acesta s-a înscris în ALDE.

„Am promis în campania aceasta că voi sprijini foarte mulţi candidaţi ai noştri, primari în funcţie sau candidaţi în diverse oraşe, de la Lugoj la multe comune şi oraşe, Târgu Mureş e pentru mine o bătălie cruntă pentru că acolo am avut un primat care s-a dovedit că a căzut în vrejele actualului Călin Popescu Tăriceanu şi ţin foarte mult ca cei care au trădat în ultimele două săptămâni să fie contracandidaţi de liberali foarte puternici. Acolo am o miză directă pentru a îl îndepărta pe Florea de la primăria Târgu-Mureş. Mă voi ocupa prioritar de aceste zone şi nu e scpul meu să candidez”, a adăugat liberalul.

Primarul municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea, s-a înscris în luna mai, în ALDE, partidul lui Călin Popescu Tăriceanu. Acesta a fost lider al PD, şi ulterior PDL, şi a candidat independent la alegerile locale. Deţine funcţia de primar din anul 2000.

Reacţia lui Rareş Bogdan, cel care a deschis lista PNL la europarlamentare, vine în contextul în care surse liberale au declarat pentru MEDIAFAX că partidul ar putea susţine o candidatură a acestuia pentru funcţia de primar general al Capitalei, la alegerile locale de anul viitor.

Citește și: