Departamentul Social - Mediafax
12250 vizualizări 8 oct 2018

”Eu ştiu că Alina Bica a cerut audienţă la şeful Interpol. S-a dus la el, i-a spus unde stă, adresa, numărul de telefon şi dacă are nevoie de ea sau de Elena, să le contacteze şi să vadă ce au de făcut. Acţiunea din ziua respectivă nu am înţeles-o. Am văzut ieşirea publică a şefului Interpol, Gustavo, în care a spus că el le intercepta şi ştiau absolut toată mişcarea. E şi normal. De ce acţiunea Interpol? Nu ştiu. Plus că, atât Elena, cât şi Alina au statutul de refugiat provizoriu,” a declarat Adrian Alexandrov, la Antena 3.

Acesta dezvăluie că, deşi Elena Udrea le-a spus celor de la Interpol că ar avea carnet provizoriu de refugiat, reprezentanţii serviciului nu ştiu despre existenţa unui astfel de document.

”De ce cei din România nu au ataşat documentul, când l-au trimis către cei de la Interpol. Mă gândesc că, dacă Interpol ar fi văzut documentul, le-ar fi chemat la instituţie şi ar fi vorbit cu ele, nu ar fi fost acţiunea stradală.(...) Cred că are atuuri (să fie eliberată, n.r.). Atât timp cât documentul care atestă carnetul de refugiat politic nu a fost prezentat celor de la Interpol... Mâine se va duce cu documentul să îl prezinte instituţiilor,” a mai spus iubitul fostului ministru al Turismului.

Acţiunea celor de la Interpol le-a expus mediatic pe Udrea şi pe Bica, iar acum Alexandrov se teme pentru siguranţa sa şi pentru a fetiţei sale.

”Toţi ştiu unde locuiesc, ştiu cum arată. În contextul în care presa spunea despre ele că au milioane de euro, eu nu sunt în siguranţă, pentru că în Costa Rica se vorbeşte despre sechestrări, atât eu, cât şi fetiţa, putem deveni o ţintă. Eu am văzut pe posturile de televiziune din România şi arătau resorturi unde locuiesc Elena şi Alina Bica (...) maşini de lux, restaurante de lux. După acţiunea de la Interpol, au arătat unde locuiesc ele, într-un apartament cu trei camere”, a mai spus Adrian Alexandrov.

Elena Udrea a depus la Tribunalul din Costa Rica o cerere prin care solicită ajutorul Ambasadei României în Mexic pentru a beneficia de un avocat din oficiu, potrivit unui document prezentat de Antena 3.

Elena Udrea şi Alina Bica vor sta în arest preventiv două luni, în Costa Rica, perioadă în care va fi efectuată procedura de extrădare în România, a anunţat Gustavo Chinchilla, şeful Biroului local al Interpol.

 

Citește și: