Silviu Bănilă
2291 vizualizări 8 iul 2018

William Dunlop a decedat în urma unui accident teribil, la Dublin, în timp ce se pregătea pentru campionatul moto Skerries 100. Accidentul a avut loc în timpul antrenamentelor pentru prestigiosul eveniment motociclistic anual.

Dunlop avea un copil şi provenea din cea mai celebră familie de motociclişti sportivi din Irlanda, scrie independent.ie.

El era fiul lui Robert Dunlop şi nepotul legendarului Joey Dunlop şi îşi pregătea revenirea în sport, după ce s-a retras din competiţia Isle of Man TT, pentru a fi alături de partenera lui de viaţă însărcinată, care aşteaptă al doilea copil.

Robert şi Joey Dunlop au murit în accidente de motocicletă similare. Tatăl lui William, Robert, a murit într-un accident la North West 200 în 2008, iar unchiul Joey a decedat într-un accident în Estonia, în 2000.

În trecut, William Dunlop a câştigat competiţiile moto North West 200 şi Ulster GP.

Se pare că William Dunlop pilota o motocicletă R1 Yamaha în momentul tragediei, aflându-se într-o porţiune a circuitului de numită „Tunelul lui Sam”. Accidentul s-a produs la ora 17 PM.

„Un bărbat de circa 30 de ani a murit în accident”, a declarat un purtător de cuvânt al garda (poliţia irlandeză). Sesiunea de antrenamente a fost oprită imediat, în timp ce medicii şi gardai au ajuns la faţa locului. Din nefericire, William Dunlop nu a mai putut fi salvat.

Citește și: