314 vizualizări 17 mai 2019

Kyrgios a pierdut primul set, 3-6, dar l-a câştigat pe al doilea, la tie-break. Punctul culminant s-a consumat în setul decisiv, după o serie de proteste şi avertismente primite din partea arbitrului de scaun. La scorul de 1-1, după ce tocmai îşi pierduse serviciul, Kyrgios a fost sancţionat de arbitru cu game de penalitate pentru comportament nesportiv. Australianul a dat cu racheta de pământ, apoi a ridicat un scaun pliant din zona în care ar fi trebuit să se aşeze la schimbul de terenuri şi l-a aruncat ostentativ spre suprafaţa de joc. Australianul şi-a făcut apoi bagajele şi a părăsit terenul, înainte ca o altă măsură să fie aplicată.

Kyrgios s-a făcut nevăzut din complex şi nu a mers la conferinţa de presă obligatorie. În consecinţă, australianul va pierde toţi banii câştigaţi la Roma. Recidivist, Kyrgios a primit şi o amendă de 20.000 de euro şi cele 45 de puncte ATP.

„O zi plină de evenimente e puţin spus. Emoţiile m-au copleşit, iar atmosfera de ieri a fost una nebună. A fost foarte trist că s-a întâmplat astfel. Scuze, Roma, ne vedem data viitoare, poate", a scris Kyrgios, pe Instagram, citat de BBC.

Ediţia de anul trecut a avut parte de un incident din aceeaşi categorie. Karolina Pliskova a distrus scaunul de arbitru într-una dintre cele mai dure incidente consumate vreodată în circuitul feminin. Partida s-a încheiat totuşi pe teren, însă sportiva din Cehia nu a avut drept de participare la Roland Garros.

Kyrgios a început ediţia 2019 a turneului de la Roma cu un derapaj în afara terenului. Într-un interviu acordat lui Ben Rothenberg, australianul l-a desfiinţat pe autoritarul lider al circuitului ATP, Novak Djokovic: "Djokovic are o obsesie bolnavă de a fi plăcut. Vrea să fie Federer. Simt că îşi doreşte să fie iubit atât de mult, încât nu-l suport! Întreg ritualul de după victorie este penibil, o adevărată ruşine".

 

Citește și: