Denis Şchiopu
1287 vizualizări 6 ian 2018

Coutinho a semnat o înţelegere valabilă pe cinci ani şi jumătate cu Barcelona. Suma de transfer este de 160 de milioane de euro, dintre care 40 de milioane în funcţie de performanţele jucătorului, relatează Marca.

În urma acestui transfer, Coutinho a devenit al doilea cel mai scump fotbalist din istorie, după Neymar, transferat vara trecută de la FC Barcelona la Paris Saint-Germain pentru 222 de milioane de euro.

Coutinho, în vârstă de 25 de ani, a jucat în ultimii patru ani şi jumătate la Liverpool, echipă care l-a transferat de la Internazionale Milano, cu 13 milioane de euro. El a evoluat în 201 meciuri pentru clubul englez şi a reuşit să înscrie 54 de goluri şi să dea 46 de pase decisive.

Mijlocaşul ofensiv şi-a început cariera la Vasco da Gama, iar în 2008 a fost transferat de Inter, care l-a lăsat să joace la fosta echipă până în 2010. În perioada petrecută la Inter, a jucat timp de jumătate sezon şi la Espanyol, sub formă de împrumut.

Philippe Coutinho are 32 de selecţii şi opt goluri marcate la prima reprezentativă a Braziliei. Cota sa de piaţă este de 90 de milioane de euro, conform site-ului de specialitate Transfermarkt.de.

Citește și: