Simona Halep a încheiat recent un contract de sponsorizare cu firma americană Nike, dar evenimentul a fost confirmat abia astăzi, odată cu apariţia fotografiei cu noul său echipament. Simona apare echipată în tricou negru şi pantaloni scurţi de aceeaşi culoare şi pantofi sport roz, iar singurul text care însoţeşte poza este o aluzie la sloganul firmei: "Just Do It - I Just Did It".

FOTO:NEAL TROUSDALE

1, 7 milioane de euro va primi anual Simona Halep de la cel mai mare producător de echipament sportiv din lume, ale cărui confecţii au fost purtate, în premieră mondială, de Ilie Năstase în 1972.

Cu 300.000 de euro mai puţin decât ceruse sponsorului tehnic german care i-a furnizat echipamentul în ultimii trei ani, Halep a semnat cu firma americană care îi îmbracă pe Federer, Nadal sau Serena Williams şi care îi plăteşte Şarapovei 57,1 milioane de euro în 8 sezoane.

Simona este prima jucătoare de tenis din România, după Ruxandra Dragomir, care semnează cu americanii care l-au echipat şi pe Andrei Pavel, actualul sparring partener al Simonei.

Sportiva a rămas fără sponsor tehnic după ce contractul cu fosta firmă care o sponsoriza a încetat la finalul anului trecut şi nu a mai fost reînnoit. Simona Halep a evoluat într-un echipament fără firmă atât la turneul de la Shenzen, din China, pe care l-a câştigat, cât şi la Australian Open, unde a jucat a treia finală de Grand Slam din carieră, potrivit TVR.

Citește și: