Leila Bolat
238 vizualizări 21 nov 2013

Fostul rutier Lance Armstrong a ajuns la un acord cu compania Acceptance Insurance, care îi cerea să returneze trei milioane de dolari constând în prime încasate, informează cotidianul USA Today, citat de AFP.

Acest acord, ale cărui detalii nu au fost date publicităţii, implică anularea depunerii de către fostul sportiv a unei declaraţii sub jurământ, ce era programată joi, în litigiul dintre texan şi compania care are sediul în Nebraska.

Acceptance Insurance a decis să deschidă o procedură împotriva lui Armstrong deoarece texanul s-a dopat la ediţiile 1999, 2000 şi 2001 ale Turului Franţei, pentru care compania i-a oferit prime de victorie în valoare totală de 3 milioane de dolari.

Avocatul lui Armstrong a confirmat că acest caz s-a rezolvat printr-un acord, fără să facă alte precizări.

Lance Armstrong mai este vizat de o acţiune în instanţă, intentată în februarie de compania SCA Promotions, care doreşte returnarea a peste 12 milioane de dolari constând de asemenea în prime.

Fostul rutier a primit interdicţie pe viaţă, fiindu-i retrase şi titlurile obţinute în perioada 1998-2011, ca urmare a unui raport al Agenţiei Americane Antidoping, în care a fost acuzat de dopaj sistematic.

Citește și: