Daniela Timofti
842 vizualizări 8 nov 2018

"În prezent, pentru şcolile şi grădiniţele din Municipiul Bucureşti, sunt 15 posturi vacante de medici şi 48 de posturi vacante de asistenţi medicali. Precizăm că, încă din iulie, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti a scos la concurs posturi pentru medici şi asistenţi medicali pentru reţeaua şcolară. Locurile nu au fost ocupate în totalitate până acum, din cauza interesului scăzut al cadrelor medicale sau neprezentării la concursuri. Chiar şi luna aceasta (n.r. - noiembrie), Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) va organiza concurs de asistenţi şi medici pentru reţeaua şcolară,” se arată într-un comunicat al ASSMB, trimis la solicitarea Mediafax.

La rândul lor, reprezentanţii Inspectoratului şcolar al Municipiului Bucureşti anunţă că, în Bucureşti, 34 din cele 420 de instituţii de învăţământ preuniversitar duc lipsă de asistent medical sau medic.

“Nu am primit sesizări din partea părinţilor.(...) Acesta (n.r. - medicul) îşi poate desfăşura activitatea în mai multe unităţi de învăţământ pentru că normarea posturile de medic, care se face în funcţie de numărul de elevi per unitate de învăţământ, permite acest lucru”, mai spun reprezentanţii ASSMB.

Reprezentanţii Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi susţin că nu au primit sesizări din partea părinţilor privind această problemă.

Foto: Hepta

 

Citește și: