Vartan Arachelian
Vartan Arachelian
2407 vizualizări 3 nov 2018

Ce contează că, în timp ce suntem soldaţi ai războiului pro sau contra demiterii unui demnitar după capriciul unui substitut de ministru (apud servitor public), vrea să dea buzna peste noi cutremurul ăl mare, că spitalele falimentează rând pe rând, neputincioase să ofere servicii de Doamne-ajută, că preţurile la produsele de bază sunt cuprinse de febra creşterii galopante, că preşedintele Johannis, ca un actor care a uitat textul, continuă starea de prostraţie şi nici Liviu Dragnea nu se simte prea bine, cerându-i preşedintelui absent să-l împuşte.

Ţara o ia ia vale şi nimeni nu bagă de seamă cât de singur e stegarul, cum se forţează să ţină tricolorul, inocenta doamnă de pe care curge tencuiala. România, ne-o fi lăsat-o mare şi dodoloaţă, bunii noştri, dar noi o dăm de-a dura aşa cum făceau şi alţii, înainte de stingere, luptând să li se recunoască dreptatea lor - şi nu a celorlaţi -  în halimaua privind sexul îngerilor.

În timpul ăsta, cum ziceam, dna Veorica stă la masă cu vechea sa cunoştinţă, dl Bibi, dă din cap, semn că înţelege necazul pe care i l-am pricinuit întârzind mutarea ambasadei României la Ierusalim. Se simte bine: lider regional. Nici surata ei, de la primăria Bucureştiului, n-are liber în agendă pentru serviciul pentru care a fost aleasă. Bântuie prin lume. Îşi face selfiuri pentru albumul de amintiri. Ieri la Tokio, mâine la Madrid. Călătorii de interes. Sau în căutarea timpului pierdut. Degeaba.

Femeile domnului Dragnea. Cei care se iubesc, se zice, sfârşesc prin a se asemâna până la identificare. În iubirile lor, dar şi în duşmăniile lor. Nu ştiu cu ce l-a ofuscat UE pe Liviu Dragnea, dar a fost suficient ca ele să vadă grimasa şefului, pentru ca dragostea declarată Uniunii Europene să devină pricină de ură.

Asta explică cum s-a dat liber din lanţ câinilor cei râi. Lui Vâlcov şi Codrin, dulăii cei mari. Ţinta lor este buna doamnă Corina Creţu, pupila dlui Iliescu. Geaba se jură că fidelitatea ei faţă de Partid a rămas neştirbită, căci nimic nu poate înmuia mânia proletară. Comandată de sus. Cine s-o creadă că mai face parte din rândurile lor? Culmea e că au dreptate. Doar C.C. e comisar european şi - ajunsă în această demnitate - nu poate fi "independentă“ cum e Tudorel Toader. Adică una să spui şi alta să fumezi!

De săptămâni bune, ea bate drumul Bucureştiului ca să-i roage pe foştii colegi, care au concesionat ţara, să folosească banii europeni. Iar ei, nu şi nu. Dacă dragostea e oarbă, reversul ei absurd. S-au văzut sinucideri din amor, asistăm acum la o crimă din iubire dată la întors. Şi ca răzbunarea să fie mai bine calibrată, în timp ce corul orbilor - Vâlcov & Codrin - vocalizează aria calomnierii Corinei "vândută străinilor“, Veorica bântuie cu lampa lui Aladin prin Orient, bâjbâind să dea de peştera lui Ali Baba. Pe cine caută? Şi de ce? Chiar contează? Mai mult, gestul contează. Să-i facă sâc Corinei! Bani pentru spitale construite prin parteneriat public-privat, în loc de bani europeni, e o prostie greu de imaginat chiar şi în ziua de azi! Căci e la mintea oricui că astfel de spitale obligă viitorii pacienţi să plătească cu vârf şi îndesat. Iar în programul de guvernare…

Bună afacere, rea tocmeală!

 

Citește și: