Vartan Arachelian
Vartan Arachelian
4648 vizualizări 12 iul 2018

Pe când o confruntare a celor doi, care personifică lupta politică din România?  Greu de prevăzut. Poate la o emisiune „Faţă-n faţă“ din viitoarea campanie pentru Cotroceni. Imposibilă, se pare. Drumurile celor doi ne arată o destinaţie complet diferită: Iohannis spre un nou mandat, Dragnea „victima“  Justiţiei. Obsedat de soarta sa, el a febricitat în emisiunea în care şi-a vârsat tot necazul, ca la psihiatru. Iată un fragment preluat dintr-un script al emisiunii, subsemnatul preferând fotbalul, aberaţiilor debitate în absenţa unui psihiatru calificat:

„Eu merg înainte fără ezitare. Cei care vor dori să meargă cu mine vor fi oameni curajoşi,” susţine Dragnea. ”Aici nu e vorba de mine. Eu sunt O ŢINTĂ IMPORTANTĂ, care o dată dată la o parte, poate să înceapă principiul dominoului. Le mulţumesc tuturor, public, pentru puterea şi curajul de care au dat dovadă în aceste luni. Au rezistat la ameninţări, la jigniri, la îmbrânceli. Şi deputaţii, şi senatorii PSD. Public, exprim respectul meu pentru tot ceea ce au făcut, pentru că împreună am reuşit să adoptăm ceea ce părea imposibil – modificarea legilor Justiţiei şi a codurilor.”  

Într-adevăr, dl Dragnea are de ce fi recunoscător empatiei  (interesate, pragmatice) parlamentarilor săi care i-au administrat medicaţia de care avea nevoie: mutilarea legilor care l-ar fi trimis în puşcărie. Şi nu numai pe el, dar şi pe mulţi din clientela sa politică. Nici chiar bonusul, decapitarea DNA, care reprezintă în ochii dlui Dragnea, ca şi ai puşcăriaşilor, instrumentul pedepsitor al „diabolicului“ Preşedinte Iohannis, nu-l mulţumeşte. Se vede că iminenţa condamnării cu executare i-a luat minţile. Liviu Dragnea trăieşte deja într-o lume paralelă. Dacă nu chiar în statul paralel pe care tot îl invocă!

Debarcarea doamnei Laura Codruţa Kovesi, în condiţiile ştiute, speram că va potoli armata de strânsură a stângii noastre politice. Şi cred că ea, formată nu doar din parlamentari, dar şi din primari şi alţi ocupanţi de funcţii publice, care au călcat pe bec, e mulţumită de isprava trioului Iordache-Nicolicea- Tudorel T., având răbdare să aştepte cu încredere ca aripa pesedistă din Curtea Constituţională a României, condusă de Valeriu Dorneanu, să închidă ochii la încălcările grosolane ale Constituţiei, şi astfel, noile legi să le redea inocenţa. Eroare! Domnul Dragnea le-a mulţumit - cum altfel? -  dar n-a sunat demobilizarea. Dimpotrivă. Amânarea deciziei CCR până la toamnă l-a băgat în boală. Spectrul puşcăriei e mai aproape decât intrarea în funcţie a noilor coduri cu dedicaţie. Asta şi explică simptomul morbid de transfer pe care-l comite: destinul său a devenit în mintea sa înfierbântată o catastrofă naţională. Până mai ieri, boala aceasta îi frecventa doar pe dictatori. În timp ce noi ne distram cu campionatul de fotbal al altora, Dtagnea ajunsese aşa de departe? După un dictator de Scorniceşti să avem un dictator de Teleorman? Dacă nu încă, se vede bine, din ce a scos din el la psihiatru, că ăsta e visul lui. Ca sub hipnoză, miercuri seară, la televiziunea care l-a găzduit, a sunat din goarnă şi a dat sfoară-n ţară că, avându-l în frunte pe el, ştergând tot ce a fost şi este, România de la zero va fi doar lapte şi miere. Nu ştim ce i-a recomandat psihiatrul. 

În rest, nu cred nici că al treilea guvern pesedist, ”al meu“, nici aliatul Tăriceanu, nu-l vor urma. Cât despre DNA, chiar fără LCK, avem toate semnele că va merge mai departe. Iar despre instanţele de judecată, numai de bine! Nu pot fi inhibate de coşmarurile inculpaţilor.

 

 

Citește și: