Lelia MUNTEANU
Lelia MUNTEANU
3636 vizualizări 3 oct 2017

În Ungaria a demarat luni un nemaintâlnit exerciţiu  resentimentar, pe modelul celor “Două Minute de Ură” din distopia lui Orwell.

O consultare publică ticluită de Viktor Orban cere cetăţenilor, cu şase luni înainte de alegeri, să-şi dea cu părerea despre Planul Soros, adică despre ceea ce premierul numeşte “conspiraţia globală împotriva Ungariei orchestrată de George Soros”.

În iulie, când a fost la Budapesta, exigentul Netanyahu n-a părut deloc deranjat de campania grotescă anti-Soros, de panourile imense cu chipul octogenarului evreu-ungur-american, considerându-l o ţintă legitimă, mai cu seamă că, printre nenumăratele organizaţii pe care le finanţează (unele - culmea filantropiei! – având  obiective care se bat cap în cap), sunt şi pro-palestiniene. Mai mult, prim ministrul israelian n-a considerat demersul statului maghiar împotriva lui Soros o manifestare anti-semită. Sloganul ”Să nu-l lăsăm pe Soros să fie cel care râde la urmă” l-a transformat pe magnatul din New York în ţapul ispăşitor al guvernării Viktor Orban, pregătindu-i acestuia terenul pentru un nou mandat.

E inadmisibil, e dezumanizant că astăzi, în inima Europei, e ţintuit instituţional la zidul infamiei un om, făcut responsabil de toate relele Ungariei şi ale lumii, că sunt instigaţi cetăţenii la barbare ritualuri de ură. Am citit suficientă istorie să ştiu ce urmează: după Soros va fi găsit un alt inamic al statului, iar acela s-ar putea să nu mai fie executat în efigie, ci ars în piaţa publică.   

Aşa-numitul chestionar, la care trebuie să răspundă aproximativ 8 milioane de subiecţi până pe 24 noiembrie, nu conţine întrebări, ci 7 alegaţii însoţite fiecare de o scurtă informare, care trebuie să conducă la ideea că bătrânul speculator financiar cu aspiraţii de filosof e duşmanul poporului  (Goldstein-ul lui Orwell), al Europei, de conivenţă cu liderii europeni, ba chiar duşmanul lumii întregi.

Aveţi mai jos traducerea zisului chestionar – un amestec de adevăruri decontextualizate (citatele din eseurile lui Soros), de minciuni sfruntate, de populism penibil şi manipulare ieftină:

“1. George Soros vrea să convingă Bruxellesul să reinstaleze cel puţin un milion de emigranţi din Africa şi Orientul Mijlociu pe teritoriul Uniunii Europene, inclusiv în Ungaria.
Infobox: Soros lucrează de ani de zile să schimbe Europa şi societatea europeană. El vrea să-şi atingă scopul prin strămutarea unor mase de oameni din alte civilizaţii. În momentul iniţiera planului său, a declarat  că “UE trebuie să accepte cel puţin un million de solicitanţi de azil anual  în viitorul apropiat (Project Syndicate 2015.09.26). Parlamentul European împărtăşeşte acelaşi punct de vedere. Uniunea a sprijinit programme de reinstalare şi crearea rutelor de migraţie. (2015/2342 [INI]).

2. George Soros, împreună cu oficialii de la Burxelles, doreşte de asemenea desfiinţarea gardurilor şi deschiderea frontierelor pentru migranţi.
Infobox: Frontierele bine păzite asigură o apărare eficientă împotriva imigraţiei ilegale. Nu este o coincidenţă faptul că unul dintre cele mai importante obiective ale Planului Soros este desfiinţarea gardurilor. Aşa cum a spus miliardarul, “scopul planului nostru este protecţia refugiaţilor, iar frontierele naţionale constituie bariere” (Bloomberg Business 2015.10.30). Anumiţi oficiali de la Bruxelles au atacat, de asemenea, închiderea frontierelor. În iunie anul acesta, Comisarul pentru Migraţie a declarat că “nu este o soluţie bună dacă statele membre UE ridică garduri la graniţe”.

3. O parte a Planului Soros este distribuirea obligatorie de către Bruxelles a migranţilor care s-au strâns în Europa de Vest în special spre ţările din estul Europei. Ungaria ar trebui să ia parte la aceasta.
Infobox: George Soros a scris următoarele despre distribuirea imigranţilor: “În cazul în care ei nu devin subiectele permanente şi obligatorii ale sistem comun de azil al UE, aceasta se va nărui” (Financial Times 2015.07.26). În 2015 a fost luată o decizie la Bruxelles, conform căreia, ca un prim pas, Ungaria ar trebui să accepte 1.294 de imigranţi. În 2016, Comisia Europeană a propus dispersia unui număr nelimitat de imigranţi (IP/16/1620). Agenţia pentru Migraţie şi Azil a UE, în conformitate cu propunerea lui George Soros, a şubrezit competenţa naţională privind imigraţia. Odată ce cotele de intrare sunt în vigoare, maghiarii nu vor mai avea un cuvânt de spus despre cei cu care vor trăi în viitor.

4. Conform Planului Soros, Bruxellesul ar trebui să oblige toate statele membre UE, inclusiv Ungaria, să plătească fiecărui imigrant  9 milioane de forinţi (circa 28.900 euro, n.m.) asistenţă social.
Infobox: Potrivit lui Soros, sume semnificative ar  trebui  cheltuite pe imigranţi. “UE ar trebui să ofere 15.000 euro (16.800 dolari) fiecărui solicitant de azil, în fiecare dintre primii doi ani, pentru a-i ajuta să acopere cheltuielile cu locuinţa, sănătatea şi educaţia , în scopul de a face acceptarea refugiaţilor mai atrăgătoare pentru statele membre” (Project Syndicate 2015.09.26). Potrivit miliardarului, această sumă ar trebui acoperită prin angajarea de împrumuturi. Soros consideră că pentru rambursarea împrumuturilor ar trebuie mărite impozitele. Miliardarul ar creşte TVA-ul şi taxele pe benzină şi turism. Soros a propus, de asemenea, în timpul vizitei la Bruxelles de anul trecut, că UE ar trebui să reducă sprijinul pentru agricultură şi coeziune ţărilor din Europa Centrală cu scopul de a rezolva problema crizei migraţiei.

5. Un alt obiectiv al lui George Soros este de a asigura migranţilor pedepse mai blânde pentru crimele pe care le comit.
Infobox: George Soros sprijină organizaţiile care ajută imigraţia şi apără imigranţii care comit infracţiuni. O astfel de organizaţie este Comisia Helsinki, care a susţinut că “utilizarea de sancţiuni serioase în cazul trecerii ilegale a frontierei este îngrijorătoare”.  O altă organizaţie a lui Soros, Amnesty International, a cerut în mod repetat eliberarea lui Ahmed H., care a atacat poliţişti unguri din paza de frontieră şi, ca urmare, a fost condamnat. Amnesty ar vrea ca statul maghiar să plătească daune.

6. Scopul Planului Soros este de a minimaliza limbile şi culturile ţărilor europene, cu scopul de a realiza integrarea mai rapidă a imigranţilor ilegali.
Infobox: George Soros, în cartea sa “Societatea deschisă”, a scris că “declinul autorităţii statelor naţionale este o dezvoltare binevenită”. Soros a mai vorbit despre “a nu ne abandona convingerea că migraţia este bună pentru Europa”. El a făcut apel la ONG-uri şi companii să devină sponsori ai imigraţiei. A mai spus că, în sfârşit, continentul  trebuie să ia măsuri active pentru dezvoltarea societăţilor deschise. În unele ţări europene şi în companiile multinaţionale, simbolurile europene şi creştine sunt îndepărtate voluntar în zilele noastre, ca să nu lezeze sensibilitatea imigranţilor.

7. Este, de asemenea, parte a Planului Soros de a iniţia atacuri politice împotriva acelor ţări care se opun imigraţiei şi să le pedepsească sever.
Infobox: Principalele obstacole în calea implementării Planului Soros sunt guvernele care luptă pentru independenţa naţională şi iau măsuri împotriva migranţilor ilegali. Astăzi, George Soros este incapabil să aducă milioane de imigranţi în Europa, fiindcă există unele guverne care ridică vocea împotrivă. Când guvernul maghiar respectă acordul Schengen,  când protejează frontierele şi construieşte un gard, împiedică punerea în aplicare a Planului Soros. Soros şi câţiva decidenţi de la Bruxelles atacă din acest motiv ţara noastră. Comisia Europeană propune ca statele membre care nu participă la programul de redistribuire să plătească o amendă de 78 milioane de forinţi (
circa 250.000 de euro, n.m.) pentru fiecare emigrant [refuzat]. (2016/0133 COD). Un angajat maghiar lucrează zeci de ani pentru această sumă”.

Dacă Uniunea Europeană şi-ar onora valorile fondatoare pe care le invoca doamna cancelar Merkel deschizând porţile  primului val de refugiaţi, n-ar închide ochii în faţa inspăimântătorului demers instrumentat de premierul Viktor Orban.

Citește și: