Lelia MUNTEANU
Lelia MUNTEANU
3422 vizualizări 22 ian 2019

Venerabila Ecaterina Andronescu, cu un cazier încărcat la vârful Învăţământului, despre care preşedintele Iohannis crede sincer că poate educa România, se simte în largul său între cei 42 la sută analfabeţi funcţional.

Parcă era ceva mai scumpă la vorbă în celelalte trei mandate de ministru, luptând eroic să ţină piept oricărei schimbări. Acum, în al patrulea mandat, doamna Andronescu e de o suspectă vioiciune.

Prima declaraţie, pe care au salutat-o cu entuziasm colegii săi, intelectualii, colecţionarii de doctorate în intelligence din Parlament, din  “deconcentrate” şi te miri de pe unde: plagiatul e o chestiune minoră şi doar când eşti prins.

Acum doamna ministru e gata să schimbe legea, fiindcă i se pare profund nedrept ca elevii din clasele I-III să nu poată rămâne şi ei repetenţi. De fapt, nu face decât să aplice politica PSD: permisivitate totală faţă de marii înfractori care urmează studii aprofundate în puşcărie, zero toleranţă cu micii şcolari.

Vrea să repare structura anului şcolar: “După părerea mea, vacanţa această este mult prea lungă”. Vor avea timp de vacanţă, dacă ajung politicieni.

Ocupată să combată cu şerveţele umede epidemia de gripă din unităţile de învăţământ, de câteva zeci de ore doamna ministru tace înţelept.

 

Citește și: