Lelia MUNTEANU
Lelia MUNTEANU
2851 vizualizări 6 aug 2018

Ultima fiţă: sari dintr-o maşină în mişcare şi dai în bâţâială pe lângă portiera deschisă, pe “In My Feelings” , hitul rappperului Drake. (Cine e Kiki? Aia pe care o tot întreabă la refren dacă îl iubeşte). Cu Kiki Challenge ăsta, unii şi-au rupt gâtul.

Şeful diplomaţiei române, Teodor Meleşcanu, a primit şi el bucuros provocarea - Kiki Challenge cu Vasilica.

Ingenios: aşează premierul pe locul mortului, lasă limuzina-n drive (ăştia, la Guvern, au cutie automată, că altfel ar cere spor de schimbător). Deschide portiera şi sare. Apoi se rupe-n figuri, în timp ce România, cu Vasilica la bord, o zguduie pe tarlale.

În limbaj dimplomatic, asta sună exact cum zice Meleşcanu: “Vă asigur că, acolo unde am fost prezent, comunicarea a fost extrem de corectă, a fost o comunicare foarte clară şi o exprimare foarte deschisă a dorinţei de dezvoltare a raporturilor cu statele respective, fără nici un fel de problemă”.

Ce mi-e Podgoriţa, ce mi-e Priştina, dacă exprimarea dorinţei e foarte deschisă?

Ultima ispravă a Vasilichii noastre este că a reuşit să-i unească pe Democraţi cu Republicanii. Doi senatori americani, Cristopher Murphy şi John McCain, i-au scris o lungă scrisoare, care important e că începe cu ”Dear” şi se termină cu ”Sincerely”. (Vorbesc despre anti-corupţie şi alte plicticoşenii). Mă gândesc cum o să le răspundă Vasilica, fiindcă să le spună. ”He!” ar fi prea concis şi distant. Va căuta în cele mai recente documente de partid şi va da peste o invitaţie la nuntă: “Uniţi să fim în viaţă/ Să-nvingem tot ce vine/ S-avem noroc în casă/ Şi-n viaţă fericire”. Frumos. ”Vasilica Viorica şi Liviu Nicolae vă invită la Videle, într-o zi de fericit început... Sincerely şi noi”.

Revenim la Kiki Challenge în viziunea Meleşcanu: “Doamna Dăncilă întotdeauna a comunicat foarte corect şi argumentat poziţia României. Nu a existat nici cea mai mică îndoială în legătură cu transmiterea unor mesaje foarte clare referitoare la interesele României, dorinţa de colaborare, în domeniul economic, mai ales că, fiind prim-ministru, are această responsabilitate prioritară. Deci, nu există nici cea mai mică îndoială”.

Deci, fără perversiuni: care e, totuşi, poziţia României?

Foto: gov.ro

 

Citește și: