Lelia MUNTEANU
Lelia MUNTEANU
8937 vizualizări 20 dec 2018

Un Guvern fără premier, un Preşedinte fără putere, o Putere care-şi concentrează energia ca să salveze, cu orice preţ, un singur român, o Opoziţie fără lider, împleticită şi patetică şi Kelemen Hunor - un arbitru exemplar, urmărind neobosit interesele UDMR, filiala Fidesz în România, cu o inteligenţă din care, de sărbători, ar putea să-i cadorisească şi pe parlamentarii băştinaşi.

Astăzi, în plenul Parlamentului, la moţiunea de cenzură, în mijlocul unor vorbeţi fără cauză,  Kelemen Hunor a rostit un discurs fulminant, plin de substanţă şi de adevăr, presărat cu ironii usturătoare.

Vestea bună e că s-a oferit să dea lecţii Opoziţiei (n-o să fie gratuite, fireşte, dar măcar nişte notiţe, în urmă cu câteva ore, ar fi putut lua): ”Nu aţi reuşit să produceţi un program alternativ de guvernare în doi ani şi vă propun să-l pregătim împreună. Dar, ca să nu vă uitaţi strâmb şi geloşi unii la alţii, îl facem sub coordonarea noastră”.

I-a dat mâna să critice şi alianţa pe care o sprijină (contra cost piperat), PSD-ALDE, şi încă în termeni de o duritate fără precedent. Am avut prilejul să aud, în sfârşit, nu pamfleţelele economiştilor PNL-USR-PMP-Pro România, ci un punct de vedere articulat şi apăsat despre Ordonanţa taxei pe lăcomie:

“Acest proiect de ordonanţă de urgenţă, care, la modul general, vrea să reglementeze câteva chestiuni fiscale şi nu numai, iarăşi cu câteva zile înainte de sfârşitul anului, schimbă multe prevederi fiscale, inventează noi taxe, pune la colţ un sistem întreg din economie, aruncă în aer bursa de valori, economia şi mai ales aruncă în are speranţa. Fără consultare, fără explicaţii, fără pregătire îmi este greu să înţeleg ce raţionament vă conduce. Aţi creat un şoc şi un haos uriaş cu riscuri imense. Doamnă premier: poate reuşiţi să-l convingeţi pe ministrul de finanţe că ţara nu este un laborator de experimentare a tuturor ideilor trăsnite”.

Un cuvânt vibrant, de patriot adevărat. Regret profund că noi n-avem unul de talia lui Kelemen Hunor.

 

Citește și: