Lelia MUNTEANU
Lelia MUNTEANU
2542 vizualizări 13 mai 2017

... Peregrini, vom porni pe toate cărările/ Vom dărâma  toate zidurile,/vom depăşi frontierele,/ ne vom îndrepta spre toate orizonturile,/ ducând pacea şi dreptatea lui Dumnezeu./Vom sta în bucuria Evangheliei,/  Biserică înveşmântată în alb,/ spălată în sângele Mielului (...),/ arătând tuturor că Dumnezeu există (...)/ şi ieri, şi astăzi şi în toată veşnicia”. 

O mare de credincioşi i-a răspuns Papei, în lumina însângerată a amurgului de vineri: “Ave o clemens, ave o pia!/ Ave o dulcis Virgo Maria”.

La Fatima, pe 13 mai, în urmă cu o sută de ani, Fecioara Maria s-a arătat, într-un nor de lumină, unor copii. Pe doi dintre cei trei păstoraşi, de 7, 10 şi 11 ani, Suveranul Pontif i-a canonizat astăzi, la Sfânta Liturghie, în mijlocul unui milion de pelerini.   

Aseară, după ce s-a rugat în Capela das Apariçoes (Capela Viziunilor), Papa Francisc a depus un trandafir de aur la picioarele statuii Maicii Domnului, cum au făcut şi predecesorii săi.

Numai Ioan Paul al II-lea, pe 13 mai 1982, când a ajuns la Fatima, a depus un glonţ. Unul dintre cele două gloanţe trase asupra sa de Mehmet Ali Ağca, la 13 mai 1981, ora 17 şi 19 minute, în Piaţa Sfântului Petru din Vatican. ”O mână a tras, dar o altă mână a călăuzit glonţul”, avea să mărturisească  Papa, care a supravieţuit miraculos. ”Mâna care a călăuzit glonţul”, împingându-l la câţiva milimetri de artera abdominală, a fost mâna Fecioarei.

La Fatima, pe 13 mai 1982, Papa Wojtyla le-a spus celor adunaţi să-l vadă viu: “Nu există coincidenţe în scopurile Providenţei”. 

 

Citește și: