Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
2320 vizualizări 4 feb 2018

Ăştia, oameni cu frica lui Dumnezeu, şi-au spus, probabil, înlăuntrul lor că, dacă tot e oficială figura cu „să faci ce zice popa, nu ce face el”, ar fi mai înţelept să nu se pună rău cu sfinţii părinţi, pentru că pe ei îi judecă doar Sfântul Duh.

Chiar aşa?

Trăim de la începutul anului, mai mult ca oricând, într-un scandal fără sfârşit, generat de acţiunile şocante ale unor pedofili abjecţi, cu urmări majore în plan social şi politic, generatoare de şoc, fobii şi schimbări de guverne, iar onor vreo trei-patru profesori şi doi reprezentanţi ai elevilor, rătăciţi prin diverse consilii, propun „mustrare scrisă şi scăderea notei la purtare” pentru elevele care şi-au permis să arate lumii ce li se-ntâmplă la ora de Religie.

Mai mult, ca şi când ar fi fost plecaţi din România, în perioada scandalului cu pedofili, oficiali ai Ministerului Educaţiei emit şi ei un comunicat prin care amplifică presiunea pe eleve.  

"Trauma episodului indecent poate să existe la aceste eleve, însă aceasta nu explică faptul că ele au filmat şi apoi au şi făcut publice imaginile filmate. Elevele ar fi putut alege, spre exemplu, calea discuţiei cu diriginta, cu echipa de conducere a liceului, cu reprezentantul elevilor sau chiar cu alte autorităţi. Este de menţionat că atât reprezentantul elevilor în Consiliul Clasei, cât şi reprezentantul elevilor în Consiliul de Administraţie, au propus sancţionarea elevelor", face cunoscut textul comunicatului MEN.

Păi, eu chiar sugerez acestor „creştini” să le supună pe fete unui proces de exorcizare, întrucât au avut lipsa de decenţă să-l privească/deranjeze pe om tocmai când era prea-fericit, lăsându-se astfel atrase în lucrarea Satanei.

Şi ce dacă l-au filmat pe individ şi i-au postat pe net manufactura? Care le este vina? Faptul că au vrut să se asigure de o percepţie nemuşamalizată a grotescului? Să evite – din diverse motive - „acoperirea” faptelor unui individ care astăzi se masturbează în şcoală, iar mâine, o va face în parcuri, pe stradă, în lift?

Reţelele de socializare au devenit, de mult, tribune de la care se anunţă evenimente sociale, culturale, prin intermediul cărora se schimbă structuri politice, orânduiri, perspective şi paradigme.

„Trauma episodului indecent poate să existe la aceste eleve, însă aceasta nu explică faptul că ele au filmat şi apoi au şi făcut publice imaginile filmate”, spune comunicatul. Nu explică? Dar dacă n-ar fi apărut pe net sute de astfel de înregistrări, care au arătat, în timp, comportamentul nebunesc al unor semeni de-ai noştri – între care, poliţişti, medici, educatori, profesori, dar şi elevi şi studenţi -, de unde am fi ştiut câtă brutalitate presupune socialul nostru imediat?

Ce regulament al vreunui liceu ar putea interzice prezentarea publică a unor manifestări antisociale, brutale, abuzive, bolnăvicioase, criminale?

Cum să scazi nota la purtare unor eleve şocate de imaginea preotului care se masturbează într-o sală de clasă?

În ce sens a fost purtarea lor inadecvată?

Şi dacă „nu l-ar fi văzut” astăzi, iar mâine s-ar fi trezit cu el în lift? Le-ar fi crezut administratorul, profesorul, şefii Bisericii, relatările disperate sau ar fi pus batista pe ţambal, aşa cum au făcut colegii poliţistului-pedofil?

Iar ministrul Educaţiei, care încearcă să mai liniştească lucrurile, nu cu jumătăţi de măsură ar fi trebuit să lucreze, ci cu întreaga măsură a echităţii; a repunerii adevărului în drepturile lui.

"La solicitarea ministrului Educaţiei Naţionale, domnul Valentin Popa, Consiliul de Administraţie al Liceul Tehnologic "Nicolae Teclu" din Copşa Mică va lua în considerare suspendarea sancţiunilor stabilite pentru elevele implicate în incident, până la finalizarea anchetei efectuate de organele abilitate, care vizează pe fostul profesor de religie al şcolii", precizează comunicatul.

Aşa, şi dacă, până la finalizarea anchetei vor intra în vigoare unele reglementări pe Legile Justiţiei, iar imaginele nu vor mai fi elemente probatorii în instanţă? Ce se va întâmpla? Elevele vor rămâne cu mustrarea scrisă şi cu nota scăzută la purtare, sau ce? Doar atât? Păi eu credeam, sincer, că vor fi, definitiv, exmatriculate.

Citește și: