Lelia MUNTEANU
Lelia MUNTEANU
1650 vizualizări 7 oct 2017

Oasele celor 345 de eroi români de la Stalingrad nu pot striga. Le-au înfundat în pungi de plastic, le-au  împachetat în cutii de carton lipite cu scoci şi le-au dat drumul în groapă, “într-o atmosferă încărcată de semnificaţiile faptelor de arme şi de spiritul de jertfă a militarilor români, probate cu sânge în timpul celui de-al Doilea Război Mondial”, cum doineşte cu foc comunicatul Oficiului Naţional pentru Cultul Eroilor.

Dacă lucrurile s-ar fi petrecut pe şest, prin beznele Rusiei – operă a vreunui funcţionar dement al Oficiului – ar fi ştiut doar pământul rece al Rossoşkăi.

Dar la batjocura reînhumării au participat “înalţi demnitari români”, aşa cum comunică Oficiul, precizând cu  emfază că “prezenţa la manifestare constituie o garanţie a respectului nostru faţă de trecutul istoric şi sacrificiul de sânge al înaintaşilor”. La caterincă solemnă nu ne întrece nimeni.

Nici unul dintre cei prezenţi lângă cutiile de carton lipite cu scoci - Codrin-Dumitru Munteanu, secretarul general al MApN, senatorul Titus Corlăţean, deputatul Bogdan-Ionel Rodeanu, consilierul prezidenţial Constantin Dudu Ionescu şi câţi vor mai fi fost – nici unul n-a deschis gura: “Opriţi sacrilegiul! Mai găsim în România de 345 de ori câte 4 scânduri!”.

Vai de ţara care îşi ambalează eroii ca pe nişte colete, expediindu-i în neant...

Citește și: