Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
7583 vizualizări 25 mai 2019

Nu ştim dacă Dragnea presimte sau nu ceva în neregulă cu rezultatul alegerilor de duminică, dar pare că-şi caută, deja, o scuză/o explicaţie/un loc de fugă în caz de eventual eşec.

Daddy susţine că atât guvernul/guvernele cât şi colegii din partid l-au lăsat singur în spaţiul public - mai ales în ultimii doi ani –, aceştia nefiind în stare să comunice, profesionist, realizările înfăptuite prin aplicarea cu succes a programului de guvernare.

Haideţi să discutăm cinstit: eu am fost lăsat singur doi ani şi jumătate. Eu le-am cerut colegilor să iasă, să spună ce am făcut, nu pentru laudă, dar ca să ştie omul de acasă. Trebuie să le spui oamenilor ceea ce ai făcut, să ştie exact ce s-a făcut în ţara asta. De ce s-a vorbit foarte mult despre orice altceva, nu despre asta? Ca să se vadă că România a intrat pe un ritm de creştere foarte rapid, cu cifre mai mari decât toate institutele care ne măsurau. Doar această creştere economică ne-a putut da posibilitatea să mărim salariile şi pensiile, dar în acelaşi timp să scadă şi taxele”, a spus Dragnea, la A3.

Iar asta încă n-ar fi nimic, dacă alte „defecţiuni” de colaborare n-ar fi apărut, nu numai la interior, ci şi de jur împrejurul formaţiunii social-democrate, având ca rezultat izolarea neaşteptată a PSD şi a liderului său

Astfel, UDMR a anunţat că rupe protocolul de colaborare cu alianţa PSD-ALDE, mai iute şi mai ferm decât le rupe Cuc contractele, în faţă, constructorilor de autostrăzi, de drumuri şi de şosele de tot felul, care calcă ţara pe bătături.

Nici ALDE nu mai adastă propăşirea, stând nemişcat, în front, liderul liberal-democraţilor hotărând – probabil în pregătirea candidaturii sale la prezidenţiale - că e mai înţelept să se pună în ordine cu toată lumea politică. Fapt pentru care le-a propus celorlalte formaţiuni din România, cu reprezentare în PE, un acord de colaborare în viitorul mandat european, denumit „România puternică”, o înţelegere având în vedere teme importante precum ridicarea MCV şi accederea României în Spaţiul Schengen.

Demersul de comunicare intensă, al lui Tăriceanu, l-a prins la fel de descoperit pe Dragnea, ca şi tăcerea partidului în materie. Ceea ce l-a făcut să se declare sceptic în privinţa vreunui rezultat pozitiv: „Din păcate, toate apelurile lui la consens politic (ale lui Tăriceanu – n.a.) au fost tratate cu dispreţ de celelalte partide, deci nu cred nici în acest demers. Eu spun că europarlamentarii PSD vor fi cu adevărat patrioţi şi vor lupta pentru ţara lor”.

Adică, şi ai ALDE nu?! Mă rog…

Par să se ascută săbiile celor două tabere, stare învederată inclusiv de gestul subit şi inopinat al unui viceprimar PSD dintr-o comună giurgiuveană, care l-a alergat cu un iatagan/o macetă sau ceva pe colegul său de la ALDE, trăitor politic în aceeaşi localitate.

Ca să nu mai amintim, decât în trecere, şi de reactivarea surprinzătoare a baronului de Vrancea, Marian Oprişan, căruia-i miroase/pute, mai nou, tot felul de chestii petrecute în partid: ba, că propunerea unui candidat al PSD, pentru Cotroceni, se face în Congres, şi nu aşa, fiecare când îl taie capul, ba că pe senatorul stricat la stomac, pe care l-a luat SMURD, de la Suceava, la cererea sa, acum să-l mai ia şi duba sau, mă rog, măcar să-şi dea demisia.

Slava Domnului că mâine sunt alegerile, întrucât, dacă ar mai fi durat campania, cu siguranţă că, în acest ritm, Liviu Dragnea ar fi rămas singur nu numai în public, dar şi acasă, în Kiseleff.

Citeşte şi Ană, fii bărbat(ă)

Citeşte şi Conflict à trois

Citește și: