Lelia MUNTEANU
Lelia MUNTEANU
8173 vizualizări 9 nov 2017

Cine a mai pomenit ministru de Finanţe să se smiorcăie? Înţeleg să plângă-n pumni cel de la Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, fiindcă are un minister al cărui nume e mai greu de ţinut minte.

Fişa postului stipulează (pardon de expresie) taman pe dos: ministrul de Finanţe ia decizii zâmbind a râde, pentru ca ulterior contribuabilii să presteze activitatea de plâns.  

Ca să aflu de ce s-a pus pe bocit ministrul Finanţelor m-am adresat unui doctor în psihologia plânsului partea a doua. L-am găsit pe specialist în laborator, prelevând atent doagele unui butoi cu melancolie. Ca orice om de ştiinţă care se respectă, mi-a dat nu una, ci două explicaţii, valabile atât separat cât şi împreună:

1.După ce - în urma unui travaliu prelungit, cu multe moaşe împrejur, a expulzat noul Cod Fiscal - ministrul Finanţelor a căzut într-o formă severă de depresie post-contabilă.    

2.În PSD, ca în Coreea de Nord, dacă pe chipul luminat de ideile ciuce al Liderul Absolut apare o umbră de tristeţe (iar zilele astea Dragnea a fost sictirit până la Dumnezeu), pe membri e obligatoriu să-i lovească plânsul cu sughiţuri.  

Citește și: