Gandul.info
Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
3538 vizualizări 2 dec 2017

Am mai văzut oameni pe modelul lui Mihai Tudose, care-şi construiesc curţile cu sărindar. Dacă li se arată norocul, ies şi ei la poarta mare; dacă nu, „ieşirea e prin sărindar”.

De vreo câteva săptămâni, premierul ni se „recomandă” drept frondor, faţă cu reacţiunea de la vârful PSD – Dragnea şi compania -, dar când e, la o adică, să meargă până la capăt, o introduce în marşarier.  

După un prim pas în care ni se înfăţişa cum muşcă din cordonul ombilical, „izvorât” dinspre Dragnea spre dumnealui – ba că „nu înţeleg conceptul de stat paralel”, ba că „eu am încredere în OLAF”, ba că „eu sunt din Brăila, nu merg la miting, la Piteşti” – si-a muşcat, şi limba, în tăcere.

Al doilea pas a fost ieri-alaltăieri – fie că „n-am citit scrisoarea tandemului Dragnea-Tăriceanu, transmisă Departamentului de Stat”, fie că „SUA sunt, orice s-ar spune, partenerii noştri „cu de toate”, fie că „Firea să-şi vadă de treaba ei cu târgul de colinde organizat în Piaţa Victoriei, că n-au oamenii pe unde traversa străzile”.

Şi mai şi, e că a corespuns invitaţiei la Parada de 1 Decembrie, aşezându-se la dreapta lui Iohannis, de s-a comentat mai mult poziţia lui in situ, decât ultradotarea Armatei Române.

Iar la o adică, ce să vezi, când toată lumea îl dădea cap în cap cu Liviu Dragnea, refuză invitaţia la Cotroceni, la recepţia oferită de preşedinte, transmite c-o-ntinde la Brăila, şi, deşi a-nimerit până şi orbul, urbea, el a ajuns pe la Bran, la o agapă cu sindicatele din industria de apărare, ca să-mpace, cum bine spunea cineva, şi capra şi varza.

Cum ar veni, oriunde altundeva, decât la Cotroceni, ca să nu i se impute trădarea până la ultima consecinţă.

Eu cred că premierul se teme să nu aibă, la o adică, soarta lui Grindeanu şi îşi adună credite.

Dacă i se va pune, cândva, sula-n coaste, să fie pregătit cu susţinerea de rigoare ca să ia partidul înapoi, din ghearele leadershipului pedisto-peremist al PSD.

Dacă nu, să trăiască toată lumea, numai noi să nu murim!

Altfel, personal, nu înţeleg modelul pe care îl tricotează Mihai Tudose, gen „două pe faţă-două pe dos”.

Fie, dacă te-ai dus la Paradă (cu tot cu guvernul), lăsând în ofsaid tandemul Dragnea-Tăriceanu – doi cetăţeni care au părut, în conjunctura cu pricina, de-a dreptul penibili - , mergi până la capăt, călcând şi pragul Cotrocenilor, în timp ce calci peste cadavre, fie, dacă ţi se părea prea periculos, stăteai frumos la dumneata acasă, la Brăila.

Ce nu ştie premierul Tudose este că, dacă încerci să profiţi de conjunctură şi să faci jocurile numai pentru tine, e posibil să te trezeşti, la un moment dat, faţă în faţă cu acceleratul  de 12.46, Bucureşti-Brăila şi retur.

Cum s-ar spune, lucrurile, odată fâsâite, fâsâite rămân! 

Citește și: