Publicat

22

aprilie

2017

20:23

4256

vizualizări

Coreea de Nord despre China: “o ţară vecină care dansează pe muzica altora”

Nord-coreenii, în izolarea lor, au nevoie de China ca de aer.

Coreea de Nord despre China: “o ţară vecină care dansează pe muzica altora”

Nord-coreenii, în izolarea lor, au nevoie de China ca de aer.

Dacă Marele Vituperator – agenţia de presă a regimului de la Phenian – n-a îndrăznit până acum să critice sancţiunile Chinei, de ieri a început să cârcotească.

E greu de înţeles pentru Coreea de Nord cum Rusia îşi foloseşte dreptul de veto la Naţiunile Unite ca să o protejeze, iar Marele Sponsor de la Beijing tace şi priveşte în altă parte. Mai mult, după ce i-a suspendat toate exporturile de cărbune, ameninţă acum să nu le mai furnizeze petrol.

Fără să îndrăznească să-i pronunţe numele, într-un limbaj de propagandă pe care îl credeam demult uitat, agenţia oficială de presă nord-coreeană se referă la China  ca la “o ţară vecină care dansează pe muzica altora” – jignire fără precedent. Coroborată cu faptul că a existat zilele trecute un prim refuz adresat Beijingului, care invita Coreea de Nord la masa tratativelor, această jignire complică lucrurile, chiar dacă - cel puţin deocamdată – Phenianul poartă un război al vorbelor.

Momentul critic va veni abia atunci când – e cel mai cumplit scenariu! – nici măcar China nu va mai putea ţine sub control gărgăunii de putere nucleară ai Coreei de Nord.       

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

ULTIMA ORĂ
Asta le întrece pe toate! Un senator spune că este prieten cu Kim Jong-Un! Ce cadou incredibil vrea să-i ducă liderului nord-coreean

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info