Gabriel Pecheanu
72 vizualizări 11 nov 2019

„Am văzut punctajele, procentele, îmi asum responsabilitatea pentru acest obiectiv pe care nu l-am atins, de a avea un tur 2 fără PSD. Electoratul a decis că turul 2 să fie despre Viorica Dăncilă şi Klaus Iohannis. Am parte din vină că nu am reuşit să ajung cu mesajul de modernizare la mai mulţi cetăţeni”, a spus Dan Barna.

Acesta a mai declarat că speră ca alegerile locale să primească un rezultat mai bun.

„E un proces din care învăţăm şi vom avea o analiză elaborată. Azi am convocat liderii din filialele judeţene la o primă discuţie. A fost cea mai grea campanie pentru noi şi suntem pe un drum în care credem mult. Am crezut că suntem mai sus decât ne-a dovedit electoratul”, a mai spus Barna.

Întrebat unde a greşit în campania electorală, Barna a spus: ”Autobuzele merg prea încet, pentru că lipsind infrastructura în România, a durat mult dintr-un judeţ în altul. Poate aş fi putut să fac şi trei judeţe pe zi, nu doar două”.

De asemenea, el a răspuns celor care l-au acuzat de aroganţă.

„Chiar discutam cu un consultant politic care mi-a spus - dai percepţia de aroganţă pentru că eşti prea înalt. Oamenii cu care stau de vorbă şi cu care discut câte minute îşi schimbă imediat (impresia-n.r.). În această campanie nu am avut destul timp să ajung în suficiente locuri”, a mai spus liderul USR.

 

Barna, întrebat dacă-şi dă demisia: Categoric, nu. Nu sunt un lider care renunţă când dă de greu 

Candidatul USR PLUS la alegerile prezidenţiale, Dan Barna, care nu a reuşit să obţină un număr suficient de voturi pentru a intra în turul II al alegerilor prezidenţiale, a anunţat, luni, că nu intenţioneazpă să-şi dea demisia de la conducerea formaţiunii. 

„În acest moment, categoric nu. Îmi asum responsabilitate pentur rezultat, dar nu sunt un lider care renunmţă când dă de greu. Voi avea o discuţie cu colegii în seara aceasta”, a anunţat Dan Barna, întrebat dacă-şi dă demisia.

 

Dacian Cioloş anunţă că susţinerea USR PLUS merge către Iohannis: Vrem o discuţie pe proiect

Liderul PLUS Dacian Cioloş anunţă luni că nu este o surpriză că susţinerea alianţei USR PLUS merge către Klauss Iohannis, dar că este necesară o discuţie cu privire la proiectul preşedintelui.

„Cred că nu este o surpriză dacă spunem că susţinerea noastră merge către Klaus Iohannis. Dar trebuie să avem o discuţie cu Klaus Iohannis, să vedem că proiectul politic pe care il susţine e aliniat cu obiectivele pe care le susţinem şi noi”, a declarat Dacian Cioloş.

„Am învăţat din această campanie şi vom fi întăriţi. Sunt convins că vom pune pe masă ce este mai bun din PLUS şi USR pentru ca acest proiect să continue”, a mai spus Cioloş.

Biroul Electoral Central a anunţat, luni, primele rezultate oficiale, după numărarea voturilor 95,89% din secţiile de votare, potrivit cărora Klaus Iohannis a obţinut 36,91% din voturi, în timp ce Viorica Dăncilă 23,45%. Dan Barna se situează pe locul al treilea, cu 14,19% din voturi.

 

 

Citește și: