214 vizualizări 20 mar 2019

„CEx va avea loc luni sau marţi pentru validarea listelor candidaţilor la europarlamentare”, a afirmat Florin Iordache.

Întrebat de Mediafax dacă unui dintre subiecte va viza remanierea lui Tudorel Toader de la Ministerul Justiţiei, Iordache a spus că nu, precizând că „după ce mai termină cu discuţia despre europarlamentare, după aceea mai discutăm şi de alte probleme”.

Camera Deputaţilor a respins miercuri moţiunea simplă prin care partidele de Opoziţie cereau abrogarea OUG 7 privind modificarea legilor justiţiei şi demisia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, cu 126 de voturi ”pentru”, 148 ”împotrivă” şi două abţineri.

Ulterior, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache a declarat, referindu-se la ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, că nu i-a trecut nemulţumirea, dar că nu a putut vota o moţiune iniţiată de Opoziţie şi i-a cerut să vină cu nişte „măsuri legislative normale”.

La dezbaterea moţiunii simple, în urmă cu două săptămâni, social-democraţii i-au reproşat lui Tudorel Toader faptul că nu a adoptat o Ordonanţă de Urgenţă în privinţa Codului Penal şi Codului de Procedură Penală, aşa cum a fost stabilit în CEx al PSD.

Referitor la Liviu Dragnea, Codrin Ştefănescu a declarat, marţi, pentru Mediafax, că acesta rămână internat în spital, iar medicii îi vor face infiltraţii „care să îl pună pe picioare” în perioada următoare când vor fi alegeri. Secretarul general al PSD a precizat liderul social-democrat va ajunge la operaţie poate după luna iunie.

Liviu Dragnea este internat de duminică în spital, după ce a acuzat dureri de spate. Liderul social-democrat are o dublă hernie şi probleme cervicale, potrivit unui anunţ făcut de secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu.

Foto: Hepta

Citește și: