Raluca Pancu
3226 vizualizări 3 aug 2016

Traian Băsescu a anunţat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că PMP a încheiat două protocoale cu Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR): unul de colaborare pe probleme ale transportatorilor care ţin de infrastructură, RCA, legislaţie şi unul legat de implicarea politică a COTAR în PMP, care va avea reprezentanţi în toate structurile partidului.

"Astăzi am semnat un protocol de colaborare în ceea ce priveşte activităţile profesionale, dar şi activităţile politice între Partidul Mişcarea Populară şi Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România. (…) Ne asumăm să asigurăm două locuri eligibile pentru COTAR pe listele noastre la alegerile legislative din această toamnă ", a declarat Traian Băsescu.

Astfel, preşedintele Vasile Ştefănescu devine membru în Consiliul Executiv Naţional al PMP, urmând ca săptămâna viitoare să fie desemnaţi reprezentanţii Confederaţiei în Consiliile Judeţene.

"Noi sperăm ca această colaborare care am pornit-o astăzi cu domnul preşedinte Traian Băsescu, cu PMP să fie una de lungă durată şi benefică pentru ambele părţi. În primul rând noi, transportatorii, am stat deoparte şi vedem că în momentul de faţă în transport poate să vină oricine de afară să facă ce vrea", a declarat, la rândul său, Vasile Ştefănescu.

Preşedintele COTAR a adăugat că transportatorii sunt afectaţi, printre altele, de taxa RCA şi că va avea o întâlnire la Guvern miercuri, alături de alte patronate, iar în cazul în care nu se rezolvă problema vor declanşa proteste în septembrie.

"Domnul preşedinte Traian Băsescu, dacă domnia sa a vrut să fie vârful nostru de lance împotriva acestor lucruri şi să ne ajute, noi suntem alături de domnia sa până la capăt, cum şi dânsul va fi alături de toate legile din transport, de infrastructură, tot ceea ce ne leagă pe noi şi avem cerinţe ca patronat", a conchis Ştefănescu.

 

Citește și: