308 vizualizări 20 mar 2019

"Eu am fost în plenul Parlamentului când a fost citită şi dezbătută moţiunea, am vorbit aproape 50 de minute, mi-am explicat punctul de vedere cu privire la criticile formulate şi Parlamentul va decide", a declarat Tudorel Toader.

Întrebat dacă vrea să rămână la Ministerul Justiţiei, ministrul a completat: "Eu mi-am îndeplinit atribuţiunile pe care le-am avut de exercitat. Ceea ce va fi va fi în condiţiile legii şi voi proceda ca atare".

Camera Deputaţilor votează, miercuri, moţiunea simplă la adresa ministrului Justiţiei Tudorel Toader. Moţiunea a fost dezbătută pe 5 martie, în aceeaşi zi în care Guvernul a adoptat proiectul pentru modificarea OUG 7 pe legile justiţiei, în ciuda avizului consultativ negativ al CSM. Moţiunea trebuia să fie votată de către deputaţii pe 7 martie, însă PSD nu a asigurat cvorum, iar plenul a fost suspendat.

Social-democraţii i-au reproşat ministrului Tudorel Toader faptul că nu a adoptat o Ordonanţă de Urgenţă în privinţa Codului Penal şi Codului de Procedură Penală, aşa cum a fost stabilit în CEx al PSD. Pe de altă parte, pe 6 martie, Kelemen Hunor a anunţat că UDMR îl va sancţiona pe ministrul Justiţiei la vot din cauza OUG pe legile Justiţiei, despre care a spus că „nu e una raţională”.

Citește și: