Alexandru Costea
429 vizualizări 23 oct 2019

"Am o simplă întrebare pentru Victor : urmând acelaşi raţionament bizar, înseamnă că el, dacă nu votează guvernul Orban, o susţine pe Viorica Dăncilă şi se întoarce în PSD?! Ca să fie limpede, noi reconfirmăm, dacă mai era nevoie, că Mircea Diaconu este candidatul nostru pentru funcţia de preşedinte al României. Sperăm că va fi, în turul al doilea, un contracandidat redutabil pentru Klaus Iohannis, ceea ce face ca Viorica Dăncilă să fie acum adversarul nostru în atingerea acestui obiectiv. Nu ştiu dacă mai avem acelaşi candidat la preşedinţie ca dl Ponta, se pare, însă, că, în acest moment, prin refuzul său de a sustine formarea noului Guvern, si, în consecinţă, protecţia oferită actualului prim-ministru, se pare că nu mai avem şi aceiaşi adversari politici", a scris, miercuri, pe Facebook, vicepreşedintele ALDE Varujan Vosganian.

De asemenea, Vosganian îi răspunde liderului Pro România referitor la menţinerea cotei unice de impozitare, măsură cerută de ALDE noului Guvern, şi îi solicită lui Ponta clarificări privind categoriile socio-profesionale cărora ar dori să le mărească impozitul.

"Cât despre anul de graţie 2005 când am introdus cota unică, dacă domnul Ponta regretă modelul prealabil al impozitării progresive din timpul guvernării PSD, îi reamintim că impozitarea pesedistă pe cote progresive începea de la 18% şi se încheia la 40%. Îl rugăm pe dl Ponta să ne spună, pornind de la cota unică actuală de 10%, care sunt categoriile socio-profesionale cărora ar dori să le mărească impozitul pe salariu şi cam la cât", arată mesajul deputatului ALDE.

Victor Ponta, a declarat, miecuri, că nu ştie dacă ALDE, care susţine PNL, mai poate susţine şi candidatura lui Mircea Diaconu la prezidenţiale. Totodată, Ponta l-a ironizat pe Călin Popescu Tăriceanu privind menţinerea cotei unice de impozitare, afirmând: "Domnul Tăriceanu nu a aflat că nu mai e 2005? E 2019".

Parlamentarii Pro România nu vor vota noul Guvern al premierului desemnat Ludovic Orban, a anunţat liderul partidului Victor Ponta, miercuri, la finalul negocierilor cu preşedintele PNL.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, marţi, că a ajuns la un acord cu PNL în privinţa tuturor cerinţelor ALDE, astfel că formaţiunea politică va decide în forurile statutare susţinerea învestiturii Guvernului condus de Ludovic Orban.

Tăriceanu i-a prezentat premierului desemnat Ludovic Orban, 12 condiţii pe care ALDE le impune pentru susţinerea noului guvern. Printre acestea se numără formarea unui guvern monocolor, menţinerea cotei unice de impozitare, dar şi o restructurare guvernamentală. Totodată, ALDE cere reţinerea de a mai da ordonanţe de urgenţă în domeniul justiţiei, dar şi continuarea proiectelor în curs de derulare în infrastructură.

Mircea Diaconu este candidatul independent susţinut de alianţa electorală "Un Om", formată din ALDE şi Pro România.

 

Citește și: