Iasmina Ardelean
Mediafax
539 vizualizări 12 feb 2018

„Cineva m-a întrebat astăzi dacă am fost surprins de declaraţiile făcute ieri, în special de doamna procuror Moraru şi vreau să vă spun ceva: nu am fost surprins. O să vă mire, poate. Aseară nu am avut decât sentimentul că iese la suprafaţă ceea ce spun de foarte multă vreme, şi anume că România este condusă cu dosare penale. Deci, Procuratura este un instrument politic de eliminare a persoanelor vizate, probabil unele incomode şi că încercarea de care doamna procuror Moraru a vorbit aseară, fără să dea nume, nu-mi dau seama la cine se referea, deci blocarea unui ministru sau a unui candidat la funcţia de prim-ministru care ar fi trebuit să numească pe cineva ministru al Justiţiei, în speţă preşedinta UNJR, este cea mai elocventă dovadă că statul paralel funcţionează şi că se încearcă deturnarea votului cetăţenilor şi a deciziilor democrate şi legitime prin decizii luate în alte sfere de putere în care nu ştiu dacă doamna Kovesi făcea parte din sfera de putere şi decizie sau era numai un instrument”, a declarat Cîlin Popescu Tăriceanu, luni, după şedinţa Biroului Permanent al Senatului.

Preşedintele Senatului a precizat că acest lucru conduce la o încercare eşuată de lovitură de stat.

„Este la fel de grav şi într-un caz, şi într-altul. Chestiunea asta duce mai degrabă la ceea ce s-ar putea numi o încercare eşuată de lovitură de stat, adică asta este, înlăturarea ordinii constituţionale şi aducerea la putere a altor persoane prin forţă şi prin ignorarea instituţiilor democratice, alese de cetăţeni. Mi se pare foarte grav”, a subliniat Tăriceanu.

Procurorul Mihaiela Iorga a declarat, duminică seară, că Laura Codruţa Kovesi a chemat-o, la un moment dat, ca să o întrebe dacă nu ar putea să "iasă" cu un dosar al unui fost ministru ce urma să fie numit premier, pentru că acesta din urmă ar fi numit-o pe Dana Gîrbovan ministru al Justiţiei, ceea ce ar fi reprezentat un dezastru pentru DNA.

"A existat un moment care m-a marcat. Trebuia desemnat la un moment dat premierul României. Era vehiculat numele unui fost ministru. Exista în lucru la mine un dosar cu acest fost ministru. Nu voi da nume pentru că nu vreau să spună cineva că am stricat o anchetă. Am fost chemată şi întrebată dacă am putea să ieşim cât mai repede cu acel dosar. Explicaţia a fost de genul că dacă acest domn va ajunge premier, doamna Dana Gîrbovan (preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România -n.r.) va fi ministru al Justiţiei, ceea ce va însemna un dezastru pentru noi", a declarat procurorul Mihaiela Iorga.

Citește și: