Iasmina Ardelean
555 vizualizări 13 mar 2018

„Există anumite categorii care, după părerea mea, au în mod justificat de o pensie specială, cum e zona Justiţiei. Nu sunt în favoarea pensiilor (speciale – n.r) în general. Cred că sistemul de contributivitate trebuie să fie cel care să prevaleze în general”, a spus Tăriceanu, după şedinţa Birourilor Permanete Reunite.

Întrebat despre iniţiativa mai multor parlamentari, potrivit cărora aleşii locali ar urma să primească pensii speciale, preşedintele Senatului a precizat că nu a citit încă proiectul de lege.

„Orice propunere legislativă este însă însoţită de o justificare, de o notă de fundamentare. Nu am citit încă proiectul de lege, îl voi citi şi mă voi putea pronunţa atunci. De principiu, v-am spus care este poziţia mea acum”, a adăugat Călin Popescu-Tăriceanu.

Parlamentari PSD, UDMR, PNL şi PMP vor ca primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii de CJ să primească pensii speciale, cuantumul indemnizaţiei pentru limită de vârstă urmând să fie suportat din bugetele locale ale UAT şi plătit de acestea, potrivit unui proiect de lege.

Citește și: