Diana Grigore
515 vizualizări 11 sep 2018

„Nu ştiu dacă este bine să vorbim de un scandal, poate nişte frământări. Cred că orice partid democratic are şi momente în care poate anumite frământări sunt mai vizibile. Acest lucru nu poate să ne deranjeze, poate doar să ne bucure că vedem că există pluralism de opinii”, a afirmat preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, la finalul şedinţei Biroului permanent al Senatului.

Întrebat dacă parteneriatul PSD-ALDE depinde de preşedinţia lui Liviu Dragnea în fruntea partidului, Tăriceanu a răspuns că "în ciuda tuturor prezicerilor prăpăstioase", colaborarea dintre PSD şi ALDE a supravieţuit în bune condiţii.

„Dinainte de alegerile din 2016 noi am stabilit o colaborare care să meargă inclusiv pe ideea unei coaliţii care să susţină un Guvern şi după cum vedeţi în pofida tuturor prezicerilor prăpăstioase această colaborare a supravieţuit în mult mai bune condiţii faţă de cum probabil v-aţi fi aşteptat”, a precizat liderul ALDE.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că este dispus oricând să găsească soluţii pentru a calma situaţia generată de conflictul cu Gabriela Firea, spunând că, în condiţiile în care partidul luptă pe toate fronturile, este greu de înţeles de ce apar atacuri din formaţiune.

"N-am lăsat nicodată jos (n.r.: mâna pentru o înţelegere). (...) Dorinţa mea deschisă e pentru dialog şi pentru a găsi care sunt acele lucruri care trebuie să se întâmple pentru ca supărările să dispară", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3, referitor la o posibilă împăcare cu Gabriela Firea.

Europarlamentarul ALDE, Norica Nicolai, a afirmat, vinerea trecută, în legătură cu disputele din interiorul PSD, că îşi doreşte ca acestea să nu ducă la o incapacitate de funcţionare a Guvernului, pentru că oricum Executivul lucrează sub presiunea unui şef de stat ostil.

"Daţi-mi voie să am o atitudine de rezervă. În primul rând noi suntem în coaliţie. Nu este obişnuinţa mea să comentez ce se întamplă în celălalt partid. Eu sper ca PSD să îşi menţină capacitatea de guvernare. Tot ce-mi doresc este ca aceste dispute din interior să nu ducă, eu ştiu, la o incapacitate de funcţionare a Guvernului, mai ales că nu este un Guvern care să lucreze în linişte oricum. Ai acea ostilitate din partea preşedintelui. (...) E foarte important ca Bucureştiul să se schimbe. Dincolo de aceste dispute, nevoia de schimbare este acută", a declarat Norica Nicolai, la Antena 3.

Citește și: