Iasmina Ardelean
892 vizualizări 13 mar 2018

"Este ştiut că preşedintele nu are nişte cunoştinţe juridice minimale. În modul însă în vorbeşte, se exprimă, care se raportează la DNA şi la multe alte lucruri de interes public, dovedeşte că nu are nici o minimă cultură politică. Nu vorbesc de atitudinea pe care a trebui să o adopte o persoană care ocupă această funcţie de înaltă demnitate în statul român şi care ar trebui să se gândească şi să se adapteze acestei poziţii. Problema este, până la urmă, şi juridică, şi politică. Juridică, pentru că preşedintele nu poate să ignore încălcările Constituţiei, dacă vrea să rămână un preşedinte credibil al României şi al românilor. Sau, sigur, vrea să arate că este preşedintele Statului paralel, cel care l-a adus la putere şi căruia trebuie să-i rămână fidel, pentru că are anumite obligaţii", a spus Tăriceanu, luni seara, la RTV, întrebat despre amânarea discutării CNCD despre sesizarea privind eticheta de ”penali” folosită de preşedintele Klaus Iohannis şi cea de "inculpaţi" folosită de procurorul-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi.

"Dacă vrea să facă lucrul ăsta, atunci, sigur, asta e latura politică, poate să o facă, dar cred că în acel moment, aşa cum am mai spus, el îşi semnează, practic, propria sentinţă prin care va pierde alegerile prezidenţiale de anul viitor. Nu are o alegere uşoară de făcut, dar e problema preşedintelui, să o gestioneze cum consideră", a adăugat Tăriceanu.

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a amânat, luni, pentru 26 martie discutarea sesizării privind eticheta de ”penali” folosită de preşedintele Klaus Iohannis şi cea de "inculpaţi" folosită de procurorul-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Sesizarea a fost depusă de Lumea Justiţiei în luna februarie la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) şi vizează folosirea etichetelor ”penali” şi ”inculpaţi”, în conferinţe de presă, de către preşedintele Klaus Iohannis şi Laura Codruţa Kovesi celor care ”atacă justiţia”.

Citește și: