Ana Petrescu
912 vizualizări luni, 13:29

„Din noiembrie aşteptăm acest moment. Era cazul să se deruleze această procedură pentru că până acum PSD a făcut abuz pe majoritate şi a încălcat deliberat orice norma procedurală, doar ca sa îl şantajeze pe Călin Popescu Tăriceanu. Toţi senatorii PNL votează pentru continuarea procedurii judiciare”, a afirmat, pentru Mediafax, Alina Gorghiu.

În Biroul permanent nu a fost niciun vot împotrivă la cererea formulată de procurorii DNA în cazul preşedintelui Senatului.

Comisia Juridică a Senatului a decis miercurea trecută să recomande senatorilor ridicarea imunităţii lui Călin Popescu Tăriceanu, acuzat de DNA că a primit mită, indirect, 800.000 de dolari.

„Avem un vot neutru, au fost trei voturi pentru, două abţineri şi un vot împotrivă. Noi, Comisia juridică, vom propune plenului Senatului efectuarea urmăririi penale faţă de domnul Tăriceanu, urmând ca plenul Senatului să decidă în consecinţă”, a declarat preşedintele Comisiei juridice din Senat, Robert Cazanciuc.

DNA a solicitat Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu. Procurorii au anunţat că preşedintele Senatului este acuzat că ar fi primit aproape 800.000 de dolari de la reprezentanţii unei companii austriece pentru a încheia mai multe acte adiţionale la un contract comercial, banii fiind folosiţi pentru campania electorală.

Senatul se va reuni, luni, începând cu ora 16.00, votul final pentru iniţiativele înscrise pe ordinea de zi urmând să fie dat de la ora 17:00.

 

Citește și: