Teodor Bobei
194 vizualizări 8 ian 2020

"În momentul în care începe sesiunea parlamentară avem câteva proiecte extrem de importante la care ţinem pentru a fi votate în Parlament. Acelea sunt alegerea primarilor în două tururi şi de asemenea revenirea la alegerea preşedinţilor de consilii judeţene. Este vorba şi de proiectul de lege pentru desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie. Să spunem că acestea trei sunt extrem de importante.Am apelat la angajarea răspunderii atunci când proiecte importante nu au putut fi realizate în Parlamentul României. Practic toate proiectele de lege pe care ne-am angajat răspunderea au fost fie blocate în Parlament fie aveam toate semnalele că urmau să fie măcelărite în Parlamentul României", a declarat vicepremierul Raluca Turcan, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Raluca Turcan a mai adăugat că angajarea răspunderii nu urmăreşte "ocolirea" rolului Parlamentului şi eficientizarea deciziilor publice.

"Aşadar, dacă vom vedea că Parlamentul blochează în continuare nişte proiecte de interes public pe care foarte mulţi români le aşteaptă este foarte posibil să mai apelăm la angajarea răspunderii. Nu o facem ca o modalitate de a sări rolul Parlamentului şi pur şi simplu pentru eficienţă în decizia publică.Am apelat la angajarea răspunderii atunci când proiecte importante nu au putut fi realizate în Parlamentul României. Practic toate proiectele de lege pe care ne-am angajat răspunderea au fost fie blocate în Parlament fie aveam toate semnalele că urmau să fie măcelărite în Parlamentul României", a mai adăugat Turcan.

 

Citește și: