3871 vizualizări 19 ian 2018

Preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene, a spus, în CExN al PSD, la începutul săptămânii, că ştie că se pun la cale acţiuni de „mazilire” a sa, el reproşându-le lui Mihai Tudose şi Marcel Ciolacu faptul că susţin „statul paralel”, a precizat, vineri, MEDIAFAX, deputatul Cătălin Rădulescu.

„A spus în CExN că ştie că se încearcă astfel de acţiuni din partea susţinătorilor statului paralel. Şi după două zile s-a şi întâmplat (a fost reţinut, n.r.). A făcut aceste acuzaţii privind mazilirea lui şi le-a reproşat lui Tudose şi Ciolacu, celor doi susţinători au statului paralel”, a spus Rădulescu.

Vasilescu: Un nou abuz al DNA împotriva unui lider PSD

Lia Olguţa Vasilescu a scris, vineri, pe Facebook, despre cazul preşedintelui CJ Neamţ Ionel Arsene, că acesta este încă un abuz al DNA împotriva unui lider PSD, susţinând că dosarul este unul superficial. Arsene a fost plasat vineri sub control judiciar.

Lia Olguţa Vasilescu scrie pe Facebook, despre cazul preşedintelui CJ Neamţ Ionel Arsene, că acesta este încă un abuz al DNA împotriva unui lider PSD, susţinând că dosarul este unul superficial. Arsene a fost plasat vineri sub control judiciar.

"Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, a fost pus in libertate de instanţa. Era normal sa se întâmple asta după ce la baza acelei mizerii de dosar pentru ceva ce s-ar fi petrecut acum 5 ani, nu exista nimic altceva decât denunţul unui arestat. Cel indicat de denunţător ca ar fi fost de fata la discuţie a declarat la DNA ca nu s-a discutat nimic din ceea ce reclamase denuntatorul. Deci, nu exista nicio alta proba, iar procurorii DNA ştiau asta când au dispus reţinerea. Un nou abuz al DNA împotriva unui lider PSD! Câte mai toleram?", scrie Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii, pe Facebook. 

Arsene nu demisionează de la CJ

Ionel Arsene a anunţat vineri, pe Facebook, că îşi va continua mandatul la Consiliul Judeţean Neamţ. 

"Au fost multe speculaţii, multe interpretări care s-au făcut cu privire la dosarul de care sunt vizat. Nu voi sta acum să le demontez, ci voi lăsa justiţia să arate adevărul. Am încredere în conduita magistraţilor, am încredere în capacitatea lor de a judeca cu celeritate acest caz. Nu voi face comentarii cu privire la dosar. Voi demonstra în instanţă datele cu privire la nevinovăţia mea. Vă asigur ca sunt demn de toată afecţiunea şi încrederea pe care mi-aţi arătat-o în aceste zile! Sunt absolut conştient de cât de grea este această situaţie şi nu voi încerca nicio secundă să disimulez sau să minimalizez momentul dar vă asigur pe toţi că vom merge mai departe, mai fermi şi mai hotăraţi! Nu voi lasa ca cele întâmplate să-mi afecteze activitatea şi voi munci în continuare cu acelaşi drag pentru Neamţ şi pentru România!", scrie Ionel Arsene, pe pagina de Facebook.

Arsene spune că îşi va continua mandatul la Consiliul Judeţean.

"Celor care sperau că prin această acţiune a procuraturii nu îmi voi continua activitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ le transmit că nu voi renunţa la exercitarea mandatului pe care nemţenii mi l-au încredinţat. Avem treabă în perioada următoare, avem proiecte de implementat", mai transmite Arsene.

Tribunalul Bacău a decis, vineri, cercetarea sub control judiciar a preşedintelui PSD Neamţ, Ionel Arsene. Decizia nu este definitivă.

Ionel Arsene a fost reţinut, joi, de DNA Bacău, fiind acuzat de trafic de influenţă. Potrivit procurorilor, în 2013, fostul deputat ar fi primit 100.000 de euro pentru îşi folosi presupusa influenţă asupra unor persoane din conducerea Agenţiei Naţionale de Integritate.

Persoana care i-ar fi dat suma este martor în dosar, motivul fiind intervenţia la conducerea ANI, "în scopul de a se constata nerespectarea dispoziţiilor legale privind conflictul de interese şi regimul incompatibilităţilor în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcţie de conducere în administraţia locală", potrivit DNA.

"Banii remişi de martor într-un restaurant situat pe raza municipiului Bucureşti urmau să ajungă la persoanele respective prin intermediari", explică procurorii.

Citește și: