428 vizualizări 13 iun 2019

„După consultăril cu partidele, am formulat concluziile într-un document pe care l-am propus partidelor, un acord pentru consolidarea parcursului european. Iată că azi ne aflăm aici. (...) Nu m-a anunţat, cel puţin pe mine că e interesat PSD, care aparent din 27 mai se schimbase, dar nu este aşa. PSD nu s-a schimbat, nu se schimbă. A pierdut primul rând de alegeri dintr-un set mai larg, dar a rămas doar cu aparenţa schimbării. PSD urmăreşte aceleaşi obiective şi răspunsul lor pe care mi l-au dat prin media a fost practic un refuz. Ei aveau mai multe amendamente decât articole avea acest acord", a declarat Klaus Iohannis.

Acesta a atacat din nou partidul aflat la guvernare: „PSD a dăunat foarte mult României. Din cauza PSD nu s-a dezvlotat mai mult şi nu se dezvoltă nici acum.Aceste alegeri au reprezentat o victorie a românilor împotriva incompetenţei PSD-iste, împotriva atacului la justiţie, la economie naţională, dar e doar primul pas dintr-o serie mai lungă. Urmează încă 3 ocazii valoaroase de a dat lecţii PSD. Fiincă PSD nu a înţeles, a simulat. Urmează prezidenţialele, locale şi parlamentare. românii vor şti cum să voteze, dar pentru a merge mai departe cu rezultatul votului de acum e nevoie să se schimbe Constituţia şi legislaţia aferentă".

„Noi am spus că vrem să depunem amendamente şi atâta timp cât amendamentele mele nu se regăsesc în acest pact, nu avem de ce să semnăm acest pact”, a declarat Viorica Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă, a declarat, joi, că partidul pe care îl conduce interminar nu se va prezenta la semnarea pactului iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis privind semnarea Acordului Politic Naţional care vizează consolidarea parcursului european al României.

La Cotroceni se află liderii PNL, USR, PMP şi Pro România.

După alegerile europarlamentare şi referendumul din 26 mai, şeful statului a propus un pact politic pentru consolidarea parcursului european al României.

Preşedintele Klaus Iohannis a precizat că propune ca cei care vor semna pactul să se angajeze să transpună în legislaţie în cel mai scurt timp măsurile necesare asigurării respectării atât în ţară, cât şi în străinătate a exercitării depline şi efective a dreptului de vot de către cetăţenii români.

Citește și: