Gandul.info
Gabriel Pecheanu
1333 vizualizări 7 dec 2017

„Mi-e greu să judec un coleg, dar cred că ce s-a întâmplat la Camera Deputaţilor nu face cinste parlamentarilor USR pentru modul cum s-au comportat. Totuşi, un parlamentar trebuie să aibă decenţă, că e trimis în Parlament pentru a respecta procedurile democratice parlamentare...”, a declarat Niculae Bădălău.

Totuşi, preşedintele executiv al PSD a admis că Şerban Nicolae ar fi trebuit „să nu-i dea replica asta”.

Întrebat dacă Şerban Nicolae ar trebui să-şi ceară scuze, Bădălău a spus: „Eu nici măcar nu ştiu replica. Ştiu că a fost o replică nepotrivită”.

„Grupul USR chiar a avut o problemă. Să vii cu portavoce, să blochezi lucrările Parlamentului... Sunt proceduri parlamentare pe care noi le putem adopta sau să le facem procedural în Parlament: să depunem amendamente, să le susţinem, dar modalitatea aia e totuşi o modalitate care nu face cinste nimănui. (...) Au avut şi o agresivitate. Dacă vă uitaţi în stradă, atunci Parlamentul e un for în care să se dezbată probleme şi să încerce să rezolve chiar şi tensiuni. A le transfera în stradă cu violenţă... Observăm că se construieşte o extremă dreaptă, ceea ce România nu a avut niciodată. Şi are toate ingredientele unei extreme - violenţe şi un limbaj extrem de violent”, a adăugat liderul social-democrat.

El a mai spus că atitudinea deputaţilor PSD a fost una corectă: „Eu cred că şi-au făcut datoria şi au votat sau nu amendamentele supuse la vot”.

De asemenea, Bădălău, întrebat dacă în grupul parlamentar al PSD din Senat va fi o discuţie cu Şerban Nicolae, a spus: „Ce să-i facem? Să-l certăm pe domnul Şerban Nicolae?!”

Deputatul USR Cosette Chichirău şi senatorul PSD Şerban Nicolae au avut miercuri un schimb dur de replici în timpul dezbaterilor din plenul Camerei Deputaţilor a Statutului magistraţilor, Chichirău acuzându-l pe pesedist că fură, iar senatorul catalogând-o „proastă” şi „asistată social”.

În timpul în care deputaţii USR au ocupatr tribuna şi au prezentat amendamentele la Statutul magistraţilor folosindu-se de o portavoce, Cosette Chichirău a intrat în direct pe facebook prezentând imagini din plen, din preajma tribunei, concomitent comentând ce se întâmpla în plen.

„Iată autorii acestor amendamente, iată autorii acestui abuz, iată ce fac ei din justiţia României!”, spunea Chichirău în timp ce-i filma îndeaproape pe Florin Iordache şi Şerban Nicolae. Aflată în trecere pe lângă deputaţii USR, Doina Pană a comentat: „Trădători de neam!”. Un alt deputat PSD, Cătălin Rădulescu a venit cu o foaie pe care scria ”Sorosiştii papagal” şi pe care a agitat-o prin faţa telefonului cu care filma Cosette Chichirău.

Ulterior, ţinta predilectă a filmării deputatului USR a fost senatorul Şerban Nicolae, afla la Cameră în calitate de coiniţiator al proiectului. Văzându-se filmat, senatorul a început să comenteze cu Ioan Munteanu, liderul deputaţilor PSD, aflat şi el în prima bancă: „Asta n-are nicio meserie. O asistată social...”

„Iar penalii ne conduc...”, a ripostat Chichirău. „Penală este mama care v-a făcut aşa nesimţită”, a spus social-democratul.

Ulterior, dialogul dintre cei doi a continuat în acelaşi registru:

Ş. Nicolae: Nu vă mai rânjiţi fasolea la mine. Mai bine mai spălaţi-vă pe dinţi! Că aveţi mâncare între dinţi..

C. Chichirău: Ia să văd! Nu cred, mă spăl. Totul e ok. Mă insultă dl. Şerban Nicolae, insultă tot poporul român şi fură într-un grup organizat

ŞN: Eu nu am furat nimic, nu fiţi nesimţită! Faceţi o plângere penală. Căutaţi-vă un coleg alfabetizat şi faceţi o plângere penală pentru ce am furat! Nu mai râdeţi că e o privelişte dezolantă...

CC: Eu mi-am făcut doctoratul în finanţe, dumneavoastră sunteţi şofer la grupul infracţional organizat.

ŞN: Sunteţi atât de proastă, e incredibil ce spuneţi! Demonstraţi-mi că am fost şofer

Când Chichirău a spus că există poze în care Şerban Nicolae apare ca şofer al unor infractori, Şerban Nicolae a afirmat că şi el ar putea spune că are fotografii cu Cosette Chichirău în ipostaze intime.

„Nu e important cum am fost insultată eu. Important e ce se întâmplă cu justiţia din România. Avem de-a face cu un grup infracţional organizat şi orice deputat care votează acestă lege e în complicitate cu acest grup. Eu nu mă simt jignită. Domnul Şerban Nicolae nu mă poate jigni. Nu are capacităţile nici morale, nici intelectuale să mă jignească pe mine. Eu sunt aici să apăr legile României, să apăr poporul român, el poate să spună orice vrea, asta nu mă interesează pe mine personal”, a declarat Cosette Chichirău, după altercaţia verbală cu Şerban Nicolae.

Citește și: