Gabriel Pecheanu
7602 vizualizări 10 aug 2017

„Domnul Arafat începe să semneze hârtiile. Eu cred că (elicopterele pentru intervenţii în situaţii de urgenţă - n.r.) le va lua repede. Nu toate sunt pe stoc evident, nu găseşti marfă de genul acesta pe stoc, dar să înceapă de undeva. Mie când mi-a spus că avem patru judeţe fără autospecială cu scară am zis că glumeşte. ...Maşinuţa aia de jucărie cu o chestie roşie pe ea, cu o scară sus şi care salvează pe cineva de la un etaj superior. Sunt patru judeţe unde jucăriile astea nu există”, a declarat, la Antena 3, premierul Mihai Tudose.

El a povestit şi prima discuţie cu Raed Arafat despre dotarea sistemului de intervenţii în caz de urgenţă.

„Prima dată când mi-a spus domnia sa (Raed Arafat - n.r.) suma m-am aşezat eu pe scaun: 600 de milioane de euro. Mi-a dat apă, m-a lăsat plângând. După 3 zile l-am chemat eu pe domnia sa, i-am dat apă că atunci când i-am spus că i-am găsit banii s-a aşezat el pe scaun. I-am găsit banii - fonduri europene, contractare...”, a afirmat premierul.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a prezentat, în urmă cu o lună, în debutul unei şedinţe a Executivului, raportul privind problemele sistemului de intervenţii în caz de urgenţă, din care a reieşit că ar trebui alocate fonduri de aproape 400 de milioane de euro până în 2020 pentru o serie de reparaţii şi achiziţii. Atunci, premierul i-a cerut imperativ ministrului de Finanţe să găsească la rectificare 15 milioane de euro pentru prima etapă a modernizării.

”Pentru etapa I de 15.385.000 de euro, domnule ministru de Finanţe, la rectificare vreau banii ăştia! Nu e cu da sau nu”, i-a spus Tudose lui Ionuţ Mişa.Tudose.

Citește și: