Ana Petrescu
1421 vizualizări 20 nov 2018

„După cum am văzut cu toţii, luni, 19 noiembrie, în cadrul Comitetului Executiv Naţional al PSD, s-a luat decizia execuţiei mele politice. Motivul? Delict de opinie, marca Dragnea! De aproape trei luni, tensiunile din Partidul Social Democrat par să nu se mai termine, iar programul politic şi guvernamental, care ne-a ajutat să câştigăm alegerile, pare să fi trecut în plan secund, în favoarea intereselor personale. PSD guvernează România de aproape doi ani, cu rezultate economice pozitive. Avem o creştere economică sustenabilă, un nivel record al veniturilor statului, o îmbunătăţire a absorbţiei fondurilor europene, am crescut salariile, pensiile, ajutoarele sociale şi subvenţiile pentru agricultori, avem cel mai mare număr de salariaţi din ultimii 20 de ani şi cel mai redus nivel al şomajului. Cu toate acestea, paradoxal, PSD scade în opţiunile electoratului, sondajele indică o preferinţă de sub 25%, cu mult sub scorul obţinut la alegerile parlamentare din anul 2016", a afirmat Paul Stănescu, într-un comunicat de presă remis, marţi, Mediafax.

Acesta a adăugat că a avut curajul, la fel ca alţi colegi să spună adevărul şi să tragă un semnal de alarmă, având o opinie distinctă de cea a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea

"Am acţionat ca un politician responsabil şi i-am cerut public să facă un pas în spate, să analizăm situaţia în care ne aflăm şi să hotărâm ce măsuri trebuie să luăm pentru oprirea acestei tendinţe! Am cerut consolidarea structurilor partidului! Ca şi alţi colegi de-ai mei, am avut curajul de-a spune adevărul şi de-a trage semnale de alarmă, având o altă opinie decât preşedintele partidului! Am fost şi sunt orientat către obiective cu impact la nivelul populaţiei, iar prioritatea mea, ca viceprim-ministru şi ministru al dezvoltării, a constituit-o zona de sănătate, educaţie, locuire, apă şi canalizare! Practic, aceste priorităţi au rezultat din nenumăratele discuţii cu primarii şi cu preşedinţii de consilii judeţene, cu care m-am întâlnit atât la minister, cât mai ales în vizitele mele prin toată ţara", a completat social-democratul.

Nu în ultimul rând, Stănescu le mulţumeşte "tuturor celor care au avut încredere în mine şi m-au sprijinit şi cred cu toată convingerea că trebuie să rămânem uniţi, să continuăm guvernarea, iar PSD să rămână un partid de stânga modern şi progresist, cu vocaţie europeană, şi cea mai importantă forţă politică a ţării, capabilă să câştige alegerile europarlamentare şi prezidenţiale din anul 2019, precum şi pe cele locale şi parlamentare din 2020!".

Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis, în şedinţa de luni care a vizat remanierea guvernamentală, ca Ilan Laufer să preia Ministerul Dezvoltării Regionale, în locul lui Paul Stănescu. Pe de altă parte, şeful statului, Klaus Iohannis, a anunţat, marţi, că respinge propunerea Olguţei Vasilescu la Ministerul Transporturilor, în locul lui Lucian Şova, şi pe cea a lui Ilan Laufer pentru portofoliul Dezvoltării.

Printre decretele de revocare semnate, marţi, de Iohannis nu se numără şi cel al lui Paul Stănescu.

Citește și: