Diana Grigore
248 vizualizări 3 iun 2019

„Pentru a putea reuşi încetarea MCV nu există decât o singură care - respectarea recomandărilor cuprinsă în raportului privind Mecanismul de Cooperare şi Control. Cum să o crezi pe Viorica Dăncilă că are cel mai mic gând de a transpune în legislaţie recomandările din MCV când parlamentarii PSD votează împotriva unei cereri de începere a urmăririi penale şi obstrucţionează săvârşirea actului de Justiţie? Cum să o cred pe Viorica Dăncilă că are cea mai mică legătură cu democraţia şi cu valorile şi principiile care stau la baza Uniunii Europene când emite o ordonanţă de urgenţă strict de frica baronilor, care nu face altceva decât să servească baronilor roşii? Eu nu cred în aceste bune intenţii. După părerea mea, nu numai Liviu Dragnea era rău în PSD, ci PSD e un partid bolnav, care nu e compatibil cu democraţia”, a declarat la Digi24 Ludovic Orban.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat luni, la începutul şedinţei de guvern, că va avea o vizită de lucru la Bruxelles, în contextul recentelor alegeri europarlamentare.

„Vom avea discuţii cu preşedintele şi cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, dar şi cu preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni. Voi transmite, încă o dată, ataşamentul României faţă de valorile europene. Şi, de asemenea, voi discuta ca, în contextul alegerilor europarlamentare, să vedem ce avem de făcut pentru o prezenţă cât mai bună pentru funcţiile despre care au început deja discuţiile în Parlamentul European, dar şi pentru portofoliul de comisar european.

De asemenea, voi prezenta rezultatele preşedinţiei române la Consiliului Uniunii Europene şi modul în care vom continua, în perioada următoare, astfel încât această preşedinţie de succes, spun eu, pentru România şi pentru români să rămână în atenţia instituţiilor europene”, a spus Dăncilă.

 

Citește și: