Cătălina Mănoiu
949 vizualizări 12 feb 2018

„Eu cred că există instituţii ale statului care trebuie să verifice veridicitatea acestor informaţii şi să decidă în consecinţă în conformitate cu atribuţiile. Nu cred că trebuie să fie subiectul unor dezbateri politice. Există CSM, Inspecţie Judiciară, există ministrul Justiţiei, există Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dacă se dovedesc a fi adevărate evident toate instituţiile care au atribuţii în domeniu trebuie să-şi îndeplinească misiunea constituţională şi legală”, a declarat liderul PNL, Ludovic Orban.

Ludovic Orban a afirmat că nu are încredere în înregistrările difuzate.

„Eu nu am mare încredere în înregistrări difuzate nu se ştie cum, în ce mod sunt preluate şi sunt extrem de măsurat şi prudent în a da declaraţii pe această temă. (...) Visul de aur al corupţilor din PSD este să nu mai existe doamna Kovesi sau alt procuror care să continue lupta anticorupţie”, a spus Orban.

Liderul PNL a afirmat că persoanele vinovate sunt cele care trebuie să răspundă pentru faptele comise.

„Nu cred că acum trebuie să te apuci să dai cu pietre în toată lumea. Niciodată nu am fost adeptul când este vorba de orice categorie socio-profesională al incriminării ca şi grup. Fiecare om trebuie judecat individual. (...) Nu am de unde să ştiu dacă doamna Kovesi era sau nu era la curent cu astfel de practici”, a spus Orban.

Ludovic Orban a afirmat că Tăriceanu este „fată în casă” PSD, după ce liderul ALDE a susţinut că PNL este în realitate „o fată în casă” a statului paralel.

„Eu nu ştiu ce e statul paralel, dar ştiu ce este PSD şi până la una alta Tăriceanu este fată în casă la PSD, un lucru pe care îl poate vedea oricine cu ochiul liber”, a spus Orban.

 

Procurorul DNA Mihaiela Moraru Iorga a declarat, duminică seara, la Antena 3, că şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie a chemat-o şi a întrebat-o dacă ar putea urgenta dosarul unui fost ministru al cărui nume era vehiculat pentru postul de premier.

„Trebuia desemnat la un moment dat premierul României. Era vehiculat numele unui fost ministru. Exista în lucru la mine un dosar cu acest fost ministru. Nu dau nume pentru că nu vreau să spună cineva că am stricat vreo anchetă. Am fost chemată şi întrebată dacă am putea să ieşim cât mai repede cu acel dosar. Explicaţia a fost de genul că, dacă acest domn va ajunge premier, doamna Dana Gîrbovan va fi ministru al Justiţiei, ceea ce ar însemna un dezastru pentru noi”, a spus Mihaiela Moraru Iorga.

În spaţiul public au fost prezentate mai multe înregistrări audio în care erau redate presupuse discuţii dintre procurorul şef al Serviciului Teritorial Ploieşti al DNA - Lucian Onea cu fostul deputat Vlad Cosma, trimis în judecată într-un dosar de corupţie, referitoare la falsificarea unor probe din dosare.

Citește și: