Ana Petrescu
645 vizualizări 24 mai 2018

"Liviu Dragnea bate câmpii şi este disperat. Îi fuge pământul de sub picioare şi spune numai prostii. Este o reacţie prin care arată că îi este frică", a afirmat joi preşedintele PNL, Ludovic Orban, pentru MEDIAFAX.

Întrebat de MEDIAFAX care crede că ar fi motivul disperării liderului social-democrat, Ludovic Orban a răspuns: "Probabil se simte cu musca pe căciulă. Altfel nu se poate explica această reacţie nebunească a lui Dragnea. Se simte cu musca pe căciulă legat de sesizarea mea. Are o reacţie total anormală, o reacţie de intimidare a procurorilor, a funcţionarilor, a jurnaliştilor şi a cetăţenilor. El a mai declarat, ameninţându-i pe orice funcţionari publici sau cetăţean care susţine demersul meu se face complice la săvârşirea unei infracţiuni. Din momentul depunerii sesizării, eu am semnalat practic acest lucru, este din momentul de faţă problema persoanelor investite prin Constituţie şi lege să efectueze o cercetare. Ceea ce urmăresc este să efectueze o cercetare foarte serioasă şi foarte aprofundată a faptelor pe care le-am prezentat în sesizare."

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri seara, că serviciile secrete româneşti sunt implicate în demersul lui Ludovic Orban de a depune plângere penală pe numele premierului Vioruica Dăncilă, în context afirmând şi că trei cetăţeni israelieni vor să-l dea în judecată pe liderul PNL.

”Serviciile nu sunt străine de acea plângere penală (făcută de liderul PNL Ludovic Orban pe numele premierului Viorica Dăncilă - n.r.). Servicii româneşti, normal, pentru că serviciile străine sunt doar acuzate. Eu am înţeles că cei trei cetăţeni, am citit într-un ziar din Israel, intenţionează să-l dea în judecată pe dl Orban dacă nu îşi retrage acuzaţiile la adresa lor”, a declarat Liviu Dragnea la Antena 3.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) a dispus trimiterea plângerii depuse de Ludovic Orban contra premierului Viorica Dăncilă şi a liderului PSD Liviu Dragnea structurii de parchet competente, respectiv DIICOT.

Sesizarea liderul PNL vizează posibilitatea încălcării Constituţiei prin semnarea memorandumului adoptat de Guvern, cu privire la mutarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim. Totodată, este sesizat faptul că preşedintele nu a fost informat, premierul Viorica Dăncilă fiind acuzată de liberal de înaltă trădare.

O altă problemă ridicată este furnizarea de informaţii clasificate, în contextul în care Liviu Dragnea ştia de memorandum, deşi acesta nu era destinat publicităţii.

 

Citește și: