Gabriel Pecheanu
588 vizualizări 11 sep 2018

”Marea problemă pe care o are România este vechea clasă politică coruptă şi incompetentă care s-a baricadat în spatele zidurilor de la Parlament, în spatele uşilor păzite de jandarmi şi în spatele barierelor legislative pe care această iniţiativă pe care o pornim astăzi <Oameni noi> încearcă şi le va debloca cu siguranţă. În România este foarte greu să votezi, în România este aproape imposibil să participi ca simplu cetăţean la viaţa politică. Atât timp cât nu vom rezolva aceste probleme, nu avem nicio şansă să schimbăm actuali lideri de paie sau malefici cu cetăţeni oneşti din societate care chiar vor să contribuie”, a spus preşedintele USR, Dan Barna (foto).

El a afirmat că USR este primul partid care provine din societatea civilă care a reuşit să intre în Parlament, dar obiectivul e să nu fie ”ultimii, ci primii din acest val care rupe bariera vechii politici”.

La rândul său, preşedintele fondator al Mişcării România Împreună, fostul premier Dacian Cioloş, prezent la lansarea campaniei <Oameni noi>, a spus că iniţiativa propune un cadru legislativ care să permită reînnoirea clasei politice.

”România are nevoie de o alternativă viabilă una pozitivă care să construiască în România şi lucrurile acestea se pot face cu oameni corecţi, cu oameni competenţi, cu oameni competenţi în politică şi cu legi bune. Iniţiativa are ca obiectiv să propună un cadru legislativ care să ne permită ca încet, încet să reînnoim clasa politică şi mai ales să facem loc în mediul politic pentru oameni care vin deja cu o experienţă profesională, care vin cu o viziune şi care ştiu foarte bine ce au de făcut pentru România", a spus şi Dacian Cioloş.

Campania denumită "Oameni noi" este o iniţiativă a unor partide şi de organizaţii civice şi propune revenirea la două tururi de scrutin pentru alegerea primarilor, vot preferenţial pe liste de partid care permit cetăţenilor să voteze persoana şi nu lista impusă de partid, creşterea numărului de parlamentari care reprezintă diaspora precum şi scăderea numărului de semnături necesare pentru înscrierea în alegeri şi eliminarea pragurilor electorale pentru alegerile locale şi europarlamentare.

Citește și: