Iasmina Ardelean
606 vizualizări 12 mar 2018

Întrebat despre faptul că anumite colege de partid au încercat să abordeze ideea necesităţii ca acesta să intre în cursa prezidenţială, Tăriceanu a răspuns, că: "Da, ştiu, sunt colegi de-ai mei care au ridicat chiar la sfârşitul săptmânii trecute acest subiect, eu nu eram de faţă mai bine că nu eram de faţă, că probabil aş fi fost în situaţia să le tai avântul pentru astfel de discuţii".

Acesta a adăugat că, în opinia sa, discuţiile ar trebui să vizeze alte subiecte.

"Mie mi se pare că în acest moment, pentru mine ca preşedinte al ALDE, pentru ALDE ca membru al coaliţiei, şi în calitate de preşedinte al Senatului, mi se pare cu mult mai important să discutăm o serie de chestiuni care sunt pe agenda politică a cetăţeanului, care sunt preocupările majore ale cetăţeanului", a adăugat Tăriceanu, la RTV.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a susţinut, luni, că este prea devreme pentru formaţiune să ia o decizie referitoare la candidatul pe care îl va susţine la alegerile prezidenţiale din 2019.

„E mult prea devreme pentru a se lua o astfel decizie. Oricum, o decizie în cadrul partidului va presupune o dezbatere prealabilă şi forurile statutare ale partidului vor trebui să ia o decizie privitoare la acest subiect. Dar astăzi e prematur să fac altă declaraţie”, a precizat Tăriceanu, după şedinţa Biroului Permanent al Senatului.

Citește și: