Elena Crangasu
73 vizualizări 7 oct 2019

„Începe săptămâna decisivă. PNL e mobilizat la maxim pentru a asigura reuşita moţiunii de cenzură. Toţi parlamentarii PNL vor fi prezenţi şi vor vota la vedere în favoarea moţiunii de cenzură. De asemenea, echipele de negociere ale PNL continuă discuţiile pe tot parcursul acestei săptămâni cu parlamentari independenţi, din PSD sau parlamentari din grupul minorităţilor naţionale pentru a convinge un număr cât mai mare de parlamentari, în afară de cei 237 care au semnat moţiunea să vină la vot şi să voteze moţiunea de cenzură”, a afirmat Ludovic Orban, la finalul şedinţei de luni a BEX al PNL, de la Parlament.

Preşedintele liberal a mai spus că „un număr de 244, este socoteala noastră, dacă vor vota moţiunea de cenzură şi cei trei parlamentari care şi-au anunţat trecerea la Pro România se poate spune că suntem la 247. De asemenea, în ceea ce priveşte dispozitivul nostru de voturi, până în prezent nu există semnale privind neparticiparea la vot din partea nici unuia dintre semnatari”.

Moţiunea de cenzură va fi dezbătută şi votată în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului de joi, care începe cu ora 10.00. Numărul necesar adoptării moţiunii este de 233 de aleşi.

Printre semnatarii moţiunii de cenzură se numără foştii parlamentari social-democraţi Mihăiţă Găină, Emanoil Savin, Ioan Talpoş, precum şi deputatul PSD Marius Bota.

Deputaţii Cornel Itu şi Horia Nasra au renunţat la PSD şi s-au alăturat grupului parlamentar Pro Europa. Anunţul va fi făcut în plenul Camerei Deputaţilor. Şi deputatul neafiliat de Olt, fost membru ALDE Mihai Niţă, s-a alăturat aceluiaşi grup parlamentar.

 

Citește și: